Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Връщат размера на налога за хазарта (обзор) Обрат в облагането на игрите на късмета с нов законопроект

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Говорителка на Тръмп: Следващата седмица трябва да приключи процесът по импийчмънт

18 преписки за корупция в Шуменско за година

Шуменската полиция е извършила проверки по 18 преписки с данни за корупция през м.г. По 14 от тях са събрани достатъчно данни за извършено престъпления и са образувани досъдебни производства, а по останалите работата продължава. Това съобщи зам.шефът на ОДМВР-Шумен комисар Тодор Енчев по време на Областен обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията в четвъртък.

Три от досъдебните производства са били за предлагане подкуп на пътни полицаи. Седем престъпни деяния са извършени от длъжностни лица в кръга на службата им. Установено е съставяне на официални документи от длъжностни лица от общински администрации.

През м.г. са образувани и две досъдебни производства срещу длъжностни лица от здравеопазването. Водени са и досъдебни производства за безстопанственост и за присвояване.

Запазва се високият относителен дял на корупцията в държавната и местна администрация, сочи анализът на данните.

Прави впечатление и ниският дял разкрити престъпления, свързани с обществени поръчки. „Действащото в момента законодателство и недостатъчно ефективните способи за борба с корупцията, предвидени в НК, до голяма степен затрудняват работата на правоохранителните органи по противодействие, разкриване и превенция на корупционните престъпления и в частност на подкупа, като основно и обществено значимо деяние“, посочи комисар Енчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.