Трети сме в ЕС по пренаселени квартири Това е основа за сериозно развитие на пазара през следващите години, смятат брокери

Двама полицаи пострадаха при катастрофа с партулка в столицата

Армията иска оферти за нови кораби Седем държави се включват в търга

Памела Андерсън се обиди на премиер

Университетската болница в Стара Загора остана без парно

Този протест отдавна не е на майките Той е на една болна жена, която продаде душата си, бог знае на кого, написа една от лидерките на протеста

Шофьор разби с юмрук прозореца на кола след спор за предимство

Могат ли да ме уволнят дисциплинарно от разстояние?

400 лв. осигурителен доход за фермерите Пчеларите се обявиха против вдигането на прага до 560 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 ноември 2018

Волен Сидеров: Нямам амбиция за постове в изпълнителната власт

Москва пусна кадри от полет на новия Су-57 над Сирия (ВИДЕО)

Влак дерайлира край Симитли, ранен е машинистът

Борисов води бизнесмени в Мароко Премиерът получи покана от крал Мохамед VI през септември

Софийският районен съд е потвърдил наложената от Сметната палата глоба от 1000 лв. за Лозан Панов

18 учебни заведения в Пловдивско искат да стават иновативни училища

18 учебни заведения от Пловдив и областта са подали документи за програмата „Иновативни училища“, съобщи заместник-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов при откриването на първата по рода си конференция „Иновативното образование на практика“ в града под тепетата. „Идеята е да дадем шанс на директорите да работят по различен начин. Да дадем възможност за повече избор на учителите при взимането на решения в работата си с децата, както и да се осъществи обмен на информация от използване на иновативните методи и подходи в учебния процес, чрез които успяват да задържат вниманието на децата в класните стаи“, допълни зам.-кметът Стоянов.

Конференцията е организирана съвместно от Община Пловдив и платформата „Уча.се“, участници в дискусията са директори, помощник-директори и преподаватели, дошли да видят и чуят реални примери от всекидневната практика на обучение в училищата. „Посоката на Община Пловдив е всяка година да разширява програмите за иновации и за развиване на образователния процес. При приемане на бюджета бе гласувана и тригодишна програма за 6 приоритетни програми, включващи предучилищното образование и висшето образование, „Монтесори“ детски градини, общинската програма за иновативни училища, дигитализация на учебния процес, влизане в интернет пространството и др.“ уточни Стефан Стоянов. По думите му в осемте школа, участващи в програмата за иновативни училища, резултатите се подобряват устойчиво за времето от 3 години, от когато е въведена програмата.

Традиционните методи не са достатъчни, а българската образователна система трябва да се променя непрекъснато в конкуренция с други 27 – на страните членки на ЕС, са заключенията на конференцията „Иновативното образование на практика“. „Една от целите ни е по-голяма част от децата да ходят с удоволствие на училище и да се учат. Има добра материална база и много учители и директори, стремящи се непрекъснато да променят образователната система. Светът се променя много бързо и няма как преподаването да е по начин отпреди 50 години. Образователната система трябва да се адаптира към икономиката и индустрията“, заключи зам-кметът Стефан Стоянов.

Всеки 5-и учител в България има регистрация в сайта на платформата „Уча.се“ и я използва по време на преподаването в класните стаи. Вече са налице и доказателства, че успехът на учениците, които използват видеоуроците се повишава, тъй като те са разказани на разбираем и интересен за децата език, следвайки все пак стандартите за базови знания. По този начин се спестява времето на родителите, които няма нужда да помагат на своите деца. Платформата „Уча.се“ осигурява 7500 урока и упражнения и има 22 000 регистрирани учители от над 2000 български училища.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.