Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 юли 2019

Румен Петков: Може да се очаква взаимодействие на АБВ с БСП на местните избори

Проф. Герджиков: Единодушната номинация на Гешев ми дава надежда

НАП продава 13 бунгала край морето Къмпингът е в област Варна

Зеленски завладя и парламента на Украйна „Слуга на народа” печели абсолютно мнозинство

Тръмп: Информацията за заловените шпиони на ЦРУ е фалшива

Ремонти на знакови стари сгради в София Къщата на Яворов може да стане общинска, реставрират дома на Фингов

Иван Гешев – кандидат за нов главен прокурор (обзор) Може да остане сам в състезанието

Приключи гласуването за премиер на Великобритания Утре обявяват името му

Иран: Задържането на плаващия танкер „Стена имперо“ не е ответна мярка

ВМРО издига Славчо Атанасов за кмет на Пловдив

Проф. Иво Петров: Високотехнологичната медицина е най-несправедлива за социално слабите

Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

18 учебни заведения в Пловдивско искат да стават иновативни училища

18 учебни заведения от Пловдив и областта са подали документи за програмата „Иновативни училища“, съобщи заместник-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов при откриването на първата по рода си конференция „Иновативното образование на практика“ в града под тепетата. „Идеята е да дадем шанс на директорите да работят по различен начин. Да дадем възможност за повече избор на учителите при взимането на решения в работата си с децата, както и да се осъществи обмен на информация от използване на иновативните методи и подходи в учебния процес, чрез които успяват да задържат вниманието на децата в класните стаи“, допълни зам.-кметът Стоянов.

Конференцията е организирана съвместно от Община Пловдив и платформата „Уча.се“, участници в дискусията са директори, помощник-директори и преподаватели, дошли да видят и чуят реални примери от всекидневната практика на обучение в училищата. „Посоката на Община Пловдив е всяка година да разширява програмите за иновации и за развиване на образователния процес. При приемане на бюджета бе гласувана и тригодишна програма за 6 приоритетни програми, включващи предучилищното образование и висшето образование, „Монтесори“ детски градини, общинската програма за иновативни училища, дигитализация на учебния процес, влизане в интернет пространството и др.“ уточни Стефан Стоянов. По думите му в осемте школа, участващи в програмата за иновативни училища, резултатите се подобряват устойчиво за времето от 3 години, от когато е въведена програмата.

Традиционните методи не са достатъчни, а българската образователна система трябва да се променя непрекъснато в конкуренция с други 27 – на страните членки на ЕС, са заключенията на конференцията „Иновативното образование на практика“. „Една от целите ни е по-голяма част от децата да ходят с удоволствие на училище и да се учат. Има добра материална база и много учители и директори, стремящи се непрекъснато да променят образователната система. Светът се променя много бързо и няма как преподаването да е по начин отпреди 50 години. Образователната система трябва да се адаптира към икономиката и индустрията“, заключи зам-кметът Стефан Стоянов.

Всеки 5-и учител в България има регистрация в сайта на платформата „Уча.се“ и я използва по време на преподаването в класните стаи. Вече са налице и доказателства, че успехът на учениците, които използват видеоуроците се повишава, тъй като те са разказани на разбираем и интересен за децата език, следвайки все пак стандартите за базови знания. По този начин се спестява времето на родителите, които няма нужда да помагат на своите деца. Платформата „Уча.се“ осигурява 7500 урока и упражнения и има 22 000 регистрирани учители от над 2000 български училища.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.