1800 дрогирани са хванати зад волана за половин година

София и Бургас са първенци в негативната статистика

София и Бургас си оспорват първенството по шофьори, употребили наркотици. През миналата година установените дрогирани зад волана са били 2822-ма. Само за първите шест месеца на тази година вече са близо 1800, информира БНТ.

Хващат дрогирани зад волана по всяко време на денонощието и на най-различни места. Дори 24 часа преди проверката да си взел доза, пробата ти отново може да бъде положителна, особено при синтетичните наркотици.

Поредният дрогиран столичните пътни полицаи залавят в часовете преди обед на входа на София. Той е задържан и отведен в болница, където му взимат кръв и за втори анализ. Ако откаже, тогава за доказателство се полза резултата от полевия тест. За 2017 година в София установените дрогирани шофьори са били 265, а само за първите 6 месеца на тази година вече са 209.

"Самата проверка се извършва на случаен принцип. При видимото състояние на самия водач, много са факторите. Поведението на водача, както и поведението относно автомобила. Погледът му, нещата са специфични", обяснява инсп. Борислав Георгиев, отдел "Пътна полиция" - СДВР.

През 2017-та първенец по задържани дрогирани шофьори е Бургас - 406. Най-много през летните месеци. Проверките по крайбрежието и това лято са постоянни. През последните месеци по Южното Черноморие вече са задържани 150 дрогирани шофьори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право