Осъдиха врачка, обещала на майка да развали черна магия на дъщеря й

Районен съд-Гоце Делчев осъди условно врачка, измамила майка и дъщеря от Гърмен с обещание да им развали черна магия за смърт.

М. Н. бе призната за виновна в това, че е нанесла имотна вреда на двете жертви в размер на 3292 лева, след като ги въвела в заблуждение, че над живота и здравето им тегне прокоба. Измамницата получи наказание "Лишаване от свобода" за срок от две години, чието изтърпяване бе отложено.

На 20 януари 2013 година Джейлян М. от село Гърмен попаднала на обява във вестник , че подсъдимата М. Н. може да предсказва бъдещето, да премахва родови проклятия, да разваля магии, да помага при безплодие, алкохолизъм, наркомания, да събира разделени двойки и че към нея се обръщали за бяла магия, амулет за късмет, щастие и любов.

Жената позвънила на посочения телефон и се свързала с врачката, която й заявила в прав текст, че дъщеря й има направена магия за смърт, тъй като нейна дреха била заровена в гроб. Ясновидката поискала първо 260 лева от притеснената майка, за да развали проклятието. А после вдигнала сумата до 3 хиляди лева.

Джейлян, притеснена за здравето и щастието на дъщеря си, се съгласила. Този път измамницата поискала парите да й бъдат изпратени в колет.

На 28.01.2013 година майката събрала сумата от 3 032 лева, предимно в банкноти от по 50 лева, които била получила по-рано от продаден от семейството й тютюн. Сложила парите в ръкавица, ръкавицата поставила в нейна блузка и заедно с една хавлия ги поставила в малко картонено кашонче, което залепила с тиксо и изпратила още същия ден по пощата.

На следващия ден наивната жена позвънила на подсъдимата М. Н., за да я попита какво е станало и, ако е развалила магията, да й върне парите. Тогава измамницата заплакала по телефона и й отговорила, че докато разваляла магията на гробищата, един дух се ядосал и запалил парите и всички банкноти са изгоряли. В този момент майката разбрала, че е измамена, разплакала се и започнала да моли врачката да й върне парите.Обяснила и, че с тези пари семейството й щяло да се издържа цяла година. Казала й, че ако не ги върне, ще уведоми полицията за измамата. В крайна сметка историята стигна до съда и районните магистрати в Гоце Делчев признаха измамницата за виновна, като я осъдиха условно.

Подсъдимата М. Н. е осъждана - тя има две условни присъди, отново за подобни измами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право