Елица Янкова подкара бял джип

Елица Янкова подкара бял джип, като подарък от Българската федерация по борба (БФБ) за бронза от олимпийските игри в Рио 2016.

„Шофирам много, а сега с тази нова придобивка ще пътувам и за лагери – разкри националката. – Още този уикенд ще изпробвам колата на дълъг път, когато ще се прибера в родния си град Варна.”

Ключовете от автомобила „Грейт Уол”, модел H6, медалистката получи от Тодор Ангелов, вицепрезидент на БФБ  и отговарящ за женското направление. Джипът е предоставен от „Литекс Комерс” и застрахован в „АСЕТ Иншурънс“. Данаил Ганчев, синът на Гриша Ганчев, връчи премия от 10 000 лева на призьорката от Рио 2016.

Янкова призна, че книжка има от 4 години и досега е шофирала „Голф”. „Много ми харесва автомобила – каза тя. – Тази награда ще ми даде стимул да продължа да гоня още и още успехи на тепиха. Не бих казала, че съм добра в шофирането толкова, колкото и в борбата, но спазвам правилата.”

Елица обяви, че следващата й цел е титла от европейското в Белград догодина и вече се готви в своя клуб „Левски”.

„Тя е нашата лъвица! – заяви председателят на БОК Стефка Костадинова на церемония в комплекс „Диана”. – На олимпиадата започнахме с фалстарт – нямахме успехи, самочувствие, бяхме недоволни. А след медала на Ели ситуацията се отприщи. В Рио тя спечели бронз, а не ми се мисли какво ще направи на следващата олимпиада в Токио след 4 години…”

На тържеството присъстваха и млади борци, облекли фланелки с лика на Янкова и с надпис на гърба „Лъвско сърце”, както родни медии нарекоха възпитаничката на Петър Касабов.

„Борбата е спортът, който винаги е давал медалисти на България и се е представял достойно на олимпийски игри – каза министър Красен Кралев. - В момента при жените имаме успехи, а при мъжете се получава срив през последните два олимпийски цикъла. Но заедно с федерацията вече работим за нов модел и ни очакват сериозни промени. Заставаме изцяло зад реформите и ръководството на федерацията, защото борбата е най-българския спорт, който ни е радвал през годините."

Снимка КОСТАДИН АНДОНОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт