Спряха премиите в „Берое“ преди мача с „Левски“

Футболистите на „Берое“ останаха без премии за неопределен период след серията от слаби резултати. Ръководството е взело решение временно да не бъдат изплащани финансови бонуси за победа в Първа лига.

По този начин „зелено-белите“ няма да получат нищо, ако поднесат изненада при визитата на „Левски“ на „Георги Аспарухов“ от 11-ия кръг на първенството, днес.

До момента играчите взимаха премия при победа, а размерът й зависеше от противника.

Тимът пък ще бъде воден временно от Пламен Липенски, след като през седмицата бе освободен Александър Димитров. Опитният специалист вече има победа като треньор на „Берое“ над „сините“ (2:1), а това се случи през май тази година. Тогава 59-годишният наставник отново зае поста на пожар след уволнението на Петър Хубчев.

На въпрос дали сега напрежението в тима е по-осезаемо в сравнение с предния му престой като старши треньор, Липенски обясни: „Напрежение винаги съществува – каза наставникът преди „Труд“.- Нашата цел е да променим ситуацията в положителна насока. Момчетата са зад мен. Нищо не ми е чуждо. Вече 30 години съм в този бранш и имам зад гърба си над 600 мача като треньор, помощник треньор, кондиционен специалист и тн.“

Трайно контузени са Александър Василев, Давид Манга и Илия Миланов. Триото ще пропусне със сигурност визитата на „Герена“. В групата попада офанзивният футболист Радослав Кирилов, въпреки че бившият играч на „Киево“ има леки болки след операцията от херния в края на лятото.

От клуба се обявиха твърдо против назначаването на Станислав Тодоров за рефер на двубоя и поискаха за в бъдеще съдиите да бъдат определяни чрез жребии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ