Трус с магнитуд 4,3 по Рихтер е регистриран на гръцкия остров Алонисос

Производителят на китарите “Гибсън” е пред фалит

Германски военни в Източна Европа се оплакват от липса на зимно облекло

Мадуро поиска диалог с Тръмп

Фърги за се извини за гавра с химна на САЩ (ВИДЕО)

Русия ограничава продажбата наа алкохол за Мондиал 2018

ЕС може да спести 25 млрд. долара годишно с ползване на повече зелена енергия

Откриха антична сграда при ремонт на улица в центъра на Пловдив

Гърция ще получи транш от 5,7 млрд. евро през пролетта

Времето ще бъде облачно

Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Медицинска лаборатория „ЛИНА” организира три профилактични кампании за предпазване от сърдечни заболявания, развитие на остеопороза и болести на щитовидната жлеза

Лабораторията организира три профилактични кампании

Медицинска лаборатория „ЛИНА” организира три профилактични кампании за предпазване от сърдечни заболявания, развитие на остеопороза и болести на щитовидната  жлеза. Изследванията, включени в тях, се извършват на преференциални цени през ноември и декември 2016г. в самостоятелните филиали на „ЛИНА” в град Варна и област Бургас.

Пакет „Грижа за сърцето” включва измерване на: кръвна захар, общ холестерол, HDL-холестерол,  LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, хомоцистеин и високочувствителен CRP (C-реактивен протеин)  за общо 36лв, вместо стандартните 72,50лв. Част от показателите дават информация за мастната обмяна на пациента. От своя страна  нивата  на хомоцистеин сочат застрашен ли е от развитие на  атеросклероза, сърдечносъдови заболявания, мозъчносъдови заболявания, венозен тромбоемболизъм и др. А нивата на високочувствителния  CRP  определят  степента на  риска от съдови инциденти – нисък, умерен или висок. Резултатите задължително трябва да се консултират с лекар.

Втората профилактична кампания обединява комплекс изследвания за остеопороза –  витамин D, калций и фосфор. Цената им е намалена на 13лв. от 33лв.  Важно за пациентите е да знаят, че поддържането на оптимални нива в организма на витамин D  има изключително важно значение за изграждането и здравината на костите. Неговият дефицит в най-ранна детска възраст води до заболяването рахит, а при възрастни до размекване на костите, лесна чупливост  и остеопороза. Напоследък с дефицита на витамин D  се свързват редица други заболявания като диабет 2-ри тип, затлъстяване, мултипленна склероза, депресия, деменция, сърдечносъдови заболявания, някои автоимунни заболявания, както и редица карциноми.

Третата кампания предлага изследване на тиреостимулиращия  хормон (TSH), който е основен показател  дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена. До края на декември изследването на TSH ще се прави  за 6лв. вместо за 12 лв. Желателно е то да се извършва  сутрин, на гладно, преди приема на кафе или други кофеин съдържащи препарати от пациента.

Изследванията на преференциални цени се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА” (извън болнични заведения) във: Варна, Аксаково, Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Карнобат, Сунгурларе, Айтос, Руен, Царево и Средец. Към цената им трябва да бъде прибавена и 2 лева такса за манипулация. Повече информация може да бъде намерена на сайта на лабораторията www.lina-bg.com.

От  „ЛИНА” напомнят на своите пациенти, че вече имат  свой филиал и в к-с „Славейков” в Бургас (в Медицински център II), а в град Поморие са на нов адрес – ул. „Македония” №23 (зад МБАЛ – Поморие).

В град Варна самостоятелните филиали на „ЛИНА”  са два – на ул.  „Д-р Анастасия Железкова” №40 и наскоро отворилата  манипулационна на ул. “Дойран” №6 (до входа на Окръжна болница). В град Аксаково “ЛИНА” се намира на ул.”Капитан Петко Войвода”№2.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.