Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

Ураганен вятър събори 6 ел. стълба в благоевградско село

Майк Пенс: Американското посолство ще бъде преместено в Ерусалим до края на следващата година

В Германия заловиха наш наркодилър, избягал от правосъдието

Испански съдия отказа да преиздаде европейската заповед за арест на Пучдемон

Отменят грипната епидемия в Перник В София заболяемостта спада

Повдигнаха обвинение на шофьор на ТИР, ударил с щанга полицай Извършителят от Беларус в ареста за 72 часа

ЕП ще разгледа петицията на Мая Манолова срещу двойния стандарт при храните в ЕС

Бум на строителството в Търновско

Бум на строителството във Великотърновска област в сравнение с 2015 г. отчитат от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ в старата столица. И през третото тримесечие на тази година тенденцията да се строи интензивно и увеличението на разрешителните за строеж се запазва, въпреки,че издадените документи за жилищни и други сгради намаляват с около 10- 15% в сравнение с предходния наблюдаван период, но пък с 33% са нараснали извадените разрешителни за административни сгради и офиси.

Бурното строителство в областта е факт, тъй като в сравнение с миналата година започнатите нови жилищни сгради се увеличават с над три пъти. Жилищата в тях са повече с близо пет пъти, а разгънатата им застроена площ нараства със 70 %. Броят на започнатите други видове сгради също нараства със 128.6%, а разгънатата им обща застроена площ е повече с 539.8%.

„За периода общинските администрации в региона са издали разрешителни за строеж на 30 жилищни сгради с 87 жилища в тях и с 24 931 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), на 4 административни сгради и офиси с 358 кв. м РЗП и на 45 други постройки с 32 023 кв. м РЗП. Разрешителните за строеж, издадени на други видове сгради, бележат спад с 10.0%, докато разгънатата им застроена площ нараства със 153.7%“, сочат данните на ТСБ.
В сравнение с третото тримесечие на 2015 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в областта се увеличават с 11.1%, жилищата в тях – с 248 %.

През третото тримесечие на тази година в областта е започнал строежът на 21 жилищни сгради с 23 жилища в тях и с 5452 кв. м обща застроена площ, и на 16 други сгради с 16 238 кв. м РЗП. Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради намаляват с 16 %. Броят на започнатите други сгради също бележи спад с 11.1%, докато тяхната РЗП нараства с 65.9%.

Тенденцията най-вероятно се дължи и на голямото търсене на недвижими имоти на пазара, което според брокери надхвърля многократно предлагането.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.