Едуард Йорданеску: Искам да напусна ЦСКА по взаимно съгласие

"Днес за първи път трябва да се извиня на феновете на ЦСКА - каза Едуард Йорданеску. - Ще говоря хронологично. Дойдох в не най-добрия момент за тима. Взех отбор, който нямаше добри резултати и не играеше добър футбол. Не съм дошъл за пари. Имах други оферти, а исках да съм в тим с голяма история като ЦСКА. Всички промени, които са се случили през лятото, нямат нищо общо с мен. Те затрудняват моята работа. Аз не съм избирал тези футболисти. Моята философия е да играем атакуващ и бърз футбол. Имам моите принципи при селекцията. И когато дойдох с мен дойдоха още три четири нови играчи. В движение бързо трябваше да се ориентирам. Поех рисковете, макар че знам какъв е манталитетът в ЦСКА. Влагам цялата си енергия и желания отборът да върви. Очаквам и зимата, когато ще имам повече време да работя с футболистите. Да контролирам цялата подготовка, но във футбола понякога плановете не се получават.

От първия ден в ЦСКА усещам негативизъм към мен. Сигурно някои не харесват, че един млад румънец е треньор на толкова голям клуб. Но понякога нещата отвън, не са каквото е вътре. Аз искам феновете да са зад клуба, не зад мен. А ние трябва да продължаваме да работим и да търсим подобрение. Непрестанно имаше спекулации, че имам оферти и това е истина. Давам всичко за ЦСКА. Взех правилни решения. Гриша Ганчев от началото ми показва доверието си. Важни хора бяха с мен. Но плановете не се получиха, както ми се искаше. Ако прекратя договора ми, ще си платя неустойка. Ако ми го прекратят, ще ми дължат. Ще говоря със собствениците да се разделим по взаимно съгласие. Не бягам от отговорност. Но искам да дам шанс на тима. Ако ръководството иска друг треньор, нека да дойде. Сигурно има треньор, който ще се справи по-добре. В Румъния съм доказал доста неща. Исках да го направя на друго място. И за напред искам да се доказвам. Тук имам и добри, и лоши моменти. Щастлив съм от всяка победа, която ЦСКА ще печели в бъдеще.

Срещу "Верея" имахме на 20 шанса, улучихме греда. С едно положение ни вкараха гол. На почивката казах на играчите, че трябва да се опитат да вкарат втори гол, за да приключим всякаква интрига. Днес ни липсваше и късмет. Така е във футбола. "Верея" с един удар вкара гол. Аз се опитвам да убедя моите футболисти, че трябва да играят атакуващ футбол. Искам да правят преса, да виждам агресия. Създадохме положения. Ще кажа нещо и за съдията. В тези три месеца в ЦСКА често говоря за реферите, но никой не ме чува. Днес няколко пъти съдията не беше коректен. Не ни даде дузпа през първото полувреме, през второто - също. Няма да си мълча. Смятам, че българският футбол се нуждае от други рефери. Не става въпрос за Йорданеску, а за развитието на българския футбол. Всеки мач имаме претенции. Не е окей.

Гриша Ганчев и останалите в ЦСКА опитват да направят най-добри условия. Цялото ръководство влага много енергия и страст. С него винаги съм можел да разговарям и да обясня вижданията си за играта. Говорим за системата, за всичко, което се случва в клуба. Искам от моите футболисти всеки ден да се подобряват. Надявам се, че човекът след мен ще покаже по-добри резултати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ