Григор отупа Гаске за два часа

Снимка АФП

Григор Димтров отупа французина Ришар Гаске за втори пореден път и вече е на осминафиналите на Открития шампионат на Австралия в Мелбърн. Българинът бе убедителен срещу доскорошния си неудобен съперник. Той се нуждаеше от 2 часа, за да стигне до успеха 6:3, 6:2, 6:4. Гаске имаше пет поредни успеха срещу нашето момче до 2015 г., но през октомври хасковлията повали бившия №7 в света за първи път на турнира в Шанхай.

Битката приключи в 2 ч след полунош, но това се отрази зареждащо на първата ни ракета. Димитров постигна 11 аса и общо 48 печеливши удара, а по този показател съперникът му реализира едва 3 точки от сервис.

През 2014-а Димитров постигна най-доброто си класиране в Мелбърн, като се класира сред първите 16.

На осминафиналите Григор ще срещне тазгодишната сензация на турнира Денис Истомин. Узбекът, който участва с „уайлд кард“ и е 117-и в света, отстрани шесткратния шампион Новак Джокович (Сърбия). А вчера се справи и с Пабло Кареньо Буста (Испания), 30-и в ранглистата, след близо 3 часа и половина игра - 6:4, 3:6, 6:4, 4:6, 6:2.

Димитров и 30-годишният Истомин имат два мача. Първия българинът печели в Шанхай през 2014-а с 6:3, 6:3, а 5 години по-рано в Безансон (Франция) победата е за узбека.

Преди битката с Гаске първата ни ракета отново разкри уменията си да се забавлява и да се зарежда за важните срещи. Григор в компанията на своя идол Роджър Федерер и Томи Хаас демонстрира певческите си способности. Триото изпълни на живо Hard To Say I’m Sorry на американската група „Чикаго“, а на пианото им акомпанираше продуцентът Дейвид Фостър, един от създателите на парчето. Маестрото се погрижи изпълнението да види бял свят, като публикува видеото в социалната мрежа. „Стартираме момчешка група“, написа носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт