1868 първолаци приети на първо класиране в Бургас

Снимка: Pixabay

1868 първолаци са приети на първо класиране в Бургас. Кандидатствалите деца са 1906. Некласираните са само 38, но има още много свободни места. 
Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни. Поради изискванията за безопасност, записването за учебната 2020-2021 година,  ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в училището.

Свободните места в учебните заведения в общината са напълно достатъчно - 209. В централна градска част например неприетите са 14, а свободните места-  там са 30. Места за ученици има в ОУ "Княз Борис", "Любен Каравелов", "П.К. Яворов" и "Иван Вазов". В комплексите "Славейков" , "Изгрев", "Банево", "Ветрен" и "Меден рудник",

24 деца  не са класирани, а свободните места са над 100. Свободните места ще бъдат официално обявени в електронната страница за прием за първи клас на 16 юни, а родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да променят реда на желанията за второ класиране от 17 до 23 юни. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България