5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

Разследват корупция при доставки за ВВС Дружеството “Балкантел” е изпълнявало поръчки на НЕК, АЕЦ “Козлодуй”, “Булгартрнасгаз” и др.

Д-р Димитров гръмнал Плъха при самоотбрана (обзор) 2 г. условно за лекаря от Пловдив, застрелял крадец

Правят проучване за контрабандата на горива При алкохола няма проблем за бюджета

7 години от атентата на Летище Бургас Посланикът на Израел Ирит Лилиан: Силата на живота е по- силна от тази на разрушението

Бареков обжалва пред ВАС отказа на ЦИК да регистрира партията му с новото име „Презареди БГ“

Снимка: Архив

В законоустановения срок председателят на „Презареди БГ“ Николай Бареков внесе жалба в Централната избирателна комисия срещу решението, с което бе отказана регистрацията на формацията за участие в изборите за 44-то НС, съобщиха от партията.

Според Бареков решението на Комисията е неправилно, необосновано и незаконосъобразно. В документа евродепутатът излага подробно фактите и обстоятелствата, доказващи това твърдение. Като припомня, че по време на проведения на 07 януари Национален конгрес след гласуване е било променено името на партията на „ ДВИЖЕНИЕ ПРЕЗАРЕДИ БЪЛГАРИЯ“, а на провело се на 02.02.2017 открито съдебно заседание в СГС е постановено решение, по силата на което партията е преименувана, но заради 7-дневнения срок за обжалване решението е влязло в сила на 09.02.2017 год, Бареков счита, че са налице правни основания да обжалва несправедливото решение на ЦИК за отхвърляне регистрация за участие в изборите.

Той изтъква още, че след като на 08 февруари е подал документи за регистрация на партията, членовете на ЦИК са констатирали, че са изрядни, тъй като не са посочили забележки и не са дали указания за отстраняването на каквито и да било непълноти или несъответствия в тях.

От жалбата става ясно още, че Бареков отхвърля категорично варианта, който бе подложен на обсъждане по време на проведения 3-часов дебат по казуса от членовете на ЦИК, партията да бъде регистрирана и изписана в бюлетината като „България без цензура“. По думите му, тъй като името ББЦ е заличено в правния мир, няма как да бъде участник в изборния процес.

Предстои ВАС да разгледа жалбата и да се произнесе в тридневен срок от получаването й. Евродепутатът очаква върховните съдии като се придържат към разпоредбите на материалния закон да постановят решение, с което да допуснат формацията му до изборите, които ще се проведат на 26-и март.
Междувременно СГС цинично отказа за пореден път да даде официалното решение на съда за преименуването на партията, въпреки че според закона то официално е излязло вчера.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Надявам се да НЕ “ Презареди Баългария “ това човече – нито журналист, нито политик, въобще кръгла нула! А ако все пак регистрира нещо – надявам се няма да има хора, които ще му повярват !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.