19-годишен нападнал и ограбил четири жени за няколко дни

Снимка: Архив

19-годишен младеж е задържан за серия от грабежи над жени, съобщиха от полицията в Сливен. Престъпленията са извършени в периода от 6 до 11 декември. Жертвите са четири, на възраст над средната. „Извършителят бе заловен благодарение на денонощната работа на криминалистите от Районното управление и Областната дирекция“, заяви ст. комисар Димитър Величков, директор на ОД на МВР-Сливен.

Пострадалите са били нападани в гръб, в периода около 6,30 или след 17,30 часа, в кв.“Даме Груев“, преди да стане светло или когато вече се е стъмнило. Посегателствата са били извършвани в един и същ район, където липсват улични лампи. Престъпникът е вземал дамските им чанти. В два от случаите жените са били бити, тъй като са оказали съпротива. И четирите жертви са подали жалби в полицията. Нито една не е могла да даде описание на лицето на извършителя, тъй като той е носел качулка. Служителите на реда разполагали само с бегло описание на телосложението и ръста му.

Криминалистите успели да установят и задържат нападателя в съседния кв.“Ст.Заимов“. Оказало се, че той не живее в апартамента, където е регистриран и по постоянен, и по настоящ адрес. А на квартира в „Ст.Заимов“, съобщи гл. инспектор Димитър Кикьов, началник на РУ на МВР-Сливен.

Не работел, нито учел. Досега не е бил криминално проявяван. При залавянето му някои от вещите, обект на грабежите, били върнати: дамските чанти, мобилни телефони, част от сумите. В един от случаите в чантата на потърпевшата имало 180 лева, а в друг – 240 лева. Извършителят не могъл да посочи мотив за грабежите. С прокурорско разпореждане той е в ареста за 72 часа. Предстои обвинението да поиска от съда да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле