19-годишният Алекс Иванов призна за убийството в Кюстендил

Съдът в Кюстендил гледа мярката за неотклонение на 19-годишния Алекс Иванов, който е задържан и обвинен за убийството на 35-годишния Валери Дъбов в Кюстендил.

В съда стана ясно, че той е направил пълни самопризнания. Не бил очаквал, че от боя ще се стигне до убийство. Първоначално се бил скрил, защото се страхувал, предаде "Канал 3".

Инцидентът стана на 17 февруари малко след 7 часа, в клуб, намиращ се срещу общината в Кюстендил. Масовият бой стана между група роми и посетители на клуба. Загиналият мъж почина от пробождане с нож, след като се опитвал да разтърве двете групи.

Общо пострадали след сбиването бяха шестима души, откарани с наранявания в местната болница, като единият от тях почина. Другите бяха с наранявания от нож, сред тях и един в много тежко състояние, който бе транспортиран в "Пирогов".

Задържаният младеж е от ромския клан на Гольовците . Той първоначално бе издирван за убийството, след което се предаде сам в полицията, а преди да стори това написа във "Фейсбук", че не е убиец (ne sm ybiec).

Той вече е с обвинение за убийството на Дъбов и опит за убийство на повече от едно лице. Досега бе задържан за 72 часа, а сега прокуратурата иска постоянен арест. Пред съда той се опита да се скрие от медиите, като пристигна с качулка на главата, но се пак каза няколко думи:

"Съжалявам, че така се получи. Не мислих, че ще стане така".

Коментари

Задължително поле