19 души арестувани при спецакция в Бургас

Полицията разби група за битова престъпност в Бургас при специализираната акция сутринта в петък.

Задържани са 19 лица, от които 6 са с неприключени съдебни производства и са образувани нови 7. Това стана ясно на извънреден брифинг, на който присъстваха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, комисар Емил Павлов – Зам.- директор на ОД на МВР-Бургас и районният прокурор на Бургас Иван Кирков.

Проверени са над 100 автомобила и над 150 лица. Установени са двама неправоспособни водачи, един след употреба на алкохол и един след употреба на наркотици.

"Енергично и системно противодействие на битовата престъпност и на лицата с две и повече неприключени наказателни производства. Днешната спецакция не е и няма да е изолирана такава, а ще има подобни системно. Съвместната работа на прокуратурата и ОДМВР-Бургас по отношение на ефективното противодействие на битовата престъпност ще бъде методична. Действията на задържаните са предимно кражби и взломяване на домове. Открити са и много движими вещи, предмет на евентуални престъпления ", каза административният ръководител на Окръжна прокуратура Георги Чинев.

Коментари

Задължително поле