190 автоджигити засякоха в Монтана за денонощие

Снимка: Архив

Близо 200 нарушения на ограниченията за скорост на превозните средства са засечени от полицията по пътищата на област Монтана само за 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

От 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април в региона са били разположени 25 поста за контрол на скоростта на автомобилите, които са регистрирали 190 нарушения. 63 от тях са заснети от новите камери на тринога, 52 – от стационарна камера и 75 – от мобилни камери, монтирани в 3 полицейски автомобила.

18 от скоростните нарушения за заснети в тъмната част на денонощието. По време на операцията не са установени нарушения на движение в населено място с над 50 км/ч. Няма регистрирани и тежки произшествия с убити и ранени граждани.

Операцията „24 часа контрол на скоростта” е реализирана в цялата страна, както и във всички държави от Европейския съюз и е във връзка с членството в европейската мрежа на службите на Пътна полиция, известна като Тиспол. Целта й е да се обърне внимание на водачите, че скоростта е една от основните причини за тежките катастрофи, казаха от полицията.

Коментари

Задължително поле