Откраднаха лаптоп от училище

За първи път Русия регистрира повече от хиляда заразени с COVID-19 за ден

Съдят пенсионер за 30 кила контрабанден тютюн

Пиян гони и псува полицаи в Бургас

Българският Ветеринарен Съюз: Не използвайте Ивермектин срещу коронавирус, силно токсичен е

Търсят съвети от родители за онлайн образованието Регионалното образователно управление в София-град пусна анкета по интернет

Бербатов $отказал“ да стане мъж в България

Таксиметрови шофьори на протест в центъра на София

Водач без книжка в опасност след удар в дърво

Нови 743 жертви на коронавируса в Испания през последното денонощие, загиналите станаха 13 798

Здравният министър на Франция: Все още не сме стигнали пика на епидемията от коронавирус

ЕК обяви нова помощ за Италия и изрази тревога от обстановката в Испания

Полицаи потушиха семеен скандал и намериха дрога

Работници в неплатен отпуск могат да бъдат наемани на втори трудов договор

Зърнопроизводителите от Търновско се готвят за пролетна сеитба Фермерите нямат сериозен недостиг на семена и препарати заради налични запаси

190 са вече случаите на заразени с коронавирус у нас (ВИДЕО) Депутатът Делян Пеевски е дарил защитни облекла и голямо количество тестове за 300 хил. лв.

190 са вече случаите на заразени с коронавирус у нас, съобщиха на сутрешния брифинг от оперативния щаб. За последното денонощие са установени 19 нови заразени.

Повечето от новите случаи са в София и един – в Плевен.

„8 човека са с тежка клинична картина и с двустранна пневмония“, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски. Лекарят от Велико Търново винаги е бил в болница. Той е група млади хора, които са с тежка клинична картина, общо 8 човека. Той е с двустранна бронхепневмония. Изследван е и е пуснат за домашно лечение, след това отново е приет в болница, информира председателят на оперативния щаб.

Болшинството от заболелите са в подобряващо се или в стационирано състояние. Във ВМА има два случая със заплашваща дихателна недостатъчност. Към тази сутрин те са добре. Не са зависими от кислород.

„В „Пирогов“ лошо е състоянието на човека, който вчера бе интубиран, за който казах, че е подобен на първия смъртен случай у нас. Другият в лечебното заведение, който беше зле и беше интубиран, се подобрява и ще се опитват да го екстубират днес“, обясни той.

Във всеки голям областен град има зали, които за часове могат да бъдат превърнати в полеви болници. Има достатъчно легла в резерв и ще бъдат направени учения в различни градове, каза още ген. Мутафчийски.

Нямаме нищо против да се извършва масово тестване, стига да има възможност за такова. Що се отнася до бързите тестове, вчера на видеоконферентна връзка колегите от Израел отново поставиха въпроса за създаването на надеждни бързи тестове, тъй като сегашните са много неточни. Основният проблем е, че има много фалшиво отрицателни резултати, каза още ген. Мутафчийски.

Около 200 хиляди българи са се завърнали от чужбина през последните две седмици. Само за последното денонощие със самолет са се прибрали около 8000 наши сънародници, а други 15 000 – през сухоземна граница.

В събота е пристигнало дарение от защитни облекла. Пристигнало е и много голямо количество тестове. Те са дарение от народния представител Делян Пеевски, стойността им е близо 300 000 лева. Така общата сума на дарените до момента средства за закупуване на лекарства и оборудване е около 800 хиляди лева, съобщи ген. Мутафчийски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.