1900 души са минали през "Пирогов" за три дни

1900 души потърсиха помощ в Спешното отделение на "Пирогов" за последните 3 дни. От тях 200 се наложи да останат за лечение. 90 от преминалите са здравнонеосигурени граждани, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

39-годишната жена, транспортирана в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” вчера след катастрофата в района на Кресненското дефиле, е настанена в Централна реанимация на болницата. Пациентката има политравма. Екипът прилага най-съвременен протокол при лечението й.

Екип на Детската травматология е оперира 14-годишно момче, пострадало при инцидент на пешеходна пътека на бул. „Владимир Вазов” в София през миналата седмица. По време на неколкочасовата операция, лекарите са коригирали многофрагментно счупване, засягащо лакътната става. На пациента са поставени 2 плаки, които стабилизираха счупването. Така не се налага продължително носене на гипсова имобилизация. Интервенцията е преминала успешно и ръката на пациента се възстановява нормално. Той е настанен в реанимация, контактен и адекватен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве