„Черно море“ победи „Левски“ с 1:0

„Черно море“ победи „Левски“ с 1:0 в последния кръг от редовния сезон на Първа лига. На Градския стадион в Каварна „моряците“ показаха повече желание за победа, а „сините“ претърпяха втора загуба под ръководството на Николай Митов след гостуването на „Берое“ - пак 0:1.

"Левски" бе по-активният тим през първата част, но в действията нямаше ефективност. Единствената по-сериозна ситуация през вратата на Емил Михайлов бе опит за прехвърляне на Бабатунде Адениджи, уловен без проблеми от стража. Футболистите на Георги Иванов пък използваха всяка възможност за контраатака и при една от тях се озоваха трима на един срещу Давид Яблонски. Опитът за центриране на Хосе Лопес бе спрян с ръка в наказателното поле от чешкия бранител, но реферът Станислав Тодоров реши да спести дузпата.

След почивката „Левски“ изпусна нов шанс - Божидар Краев пое лошо удобна топка и от трудна позиция стреля в ръцете на Михайлов. В 64-тата минута Сърджан Лукин се опита да запази топката, която излизаше в аут. Напористият Александър Цветков обаче я отне, навлезе към вратата и отблизо прониза Николай Кръстев. След гола гостите се опитаха да натиснат, но стената пред вратата на „моряците“ се оказа непробиваема. Единственият резултат от бе червения картон на Яблонски за ритник без топка срещу Стефан Станчев.

"Левски" завърши втори редовния сезон, а "Черно море" е четвърти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ