Фолклорното надиграване „Букет от ритми“ в Павликени отново отличи най-добрите състави

Корен павликенски рози получи всеки участник във второто издание на Фолклорното надиграване „Букет от ритми“, което се проведе в Павликени. Жecтът направиха организаторите - Община Павликени, НЧ „Братство-1884“, хореографите Пeтя Пeтpoвa и Гepгaнa Димитpoвa и Мecтнaтa кoмиcия зa бopбa c пpoтивooбщecтвeнитe пpoяви нa мaлoлeтнитe и нeпълнoлeтнитe в Пaвликeни.

В три категории се състезаваха тази година съставите – „Автентично хоро“, „Хореографска разработка“ и „Надиграване по четворки“. Награда беше дадена и за най-добро ансамблово изпълнение. Своя награда връчи и патронът на надиграването – кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов. Той приветства и многобройната публика. „Прекланям се пред Вас за ентусиазма, с който пресъздавате българските традиции и обичаи“, каза градоначалникът. Той подчерта, че фолклорното надиграване е порастнало в изминалата година и през 2017г. вече е с променен правилник, професионално жури и по-големи награди.

Жури в състав ас.д-р Стефан Йорданов от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, хореографа на Танцова формация „Мераклийче” с. Градище Борислава Борисова, ръководителя на Детско – юношески фолклорен ансамбъл „Шарени мъниста” – град Сухиндол и на детски танцов състав „Малките сухиндолци” Гергана Димитрова и и секретаря на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните” в Община Павликени Георги Филипов отличи наградените.

Второто издание на „Букет от ритми“ стана възможно със спонсорството на фирмите: „Хайпро България” ООД, „МИС-А”, „Фидус-Плант”, „Флоров”, ЕТ „Цветан Цветков” – магазини „Браво”и г-жа Даниела Стилянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони