193 младежи гласуват за пръв път в община Търговище

Снимка: Архив

Общо 193 младежи в община Търговище ще имат възможност да гласуват за пръв път на местните избори, съобщиха от местната администрация. Те са навършили 18 години в периода от изборите за Европейския парламент до деня на вота, като на 27 октомври трима от тях празнуват пълнолетие. Освен навършващите 18 години тогава, още 202 жители на община Търговище са рожденици в този ден.

Според избирателните списъци, изготвени от ГРАО на национално ниво, в общината има 52 426 избиратели. Заявления за гласуване по настоящ адрес в общината са подали 924 човека. За територията на град Търговище те са 93.

В неделя ще има и подвижна избирателна урна. Заявления за нея са подали 48 души.

Припомняме, че в неделя Община Търговище осигурява специализиран автомобил за придвижване до избирателните секции на граждани с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението.

Избирателите ще могат да ползват общинския автомобил, след подаване на заявка на телефони 0601 6 87 32 или 0893 32 33 12 през целия ден. Те следва да представят пред съответното длъжностно лице експертно решение на ТЕЛК за инвалидност, не по-малка от 71%, или епикриза, доказваща временната невъзможност или съществени затруднения за придвижване.

Коментари

Задължително поле