Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

195 години чества СУ „Вичо Грънчаров”

195 години чества днес СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица. През цялата седмица учениците от училището организираха и участваха в различни празнични прояви.

Кулминацията на честванията бе днес с голям празничен концерт в НЧ „Напредък – 1869”. Всички гости на празника бяха приветствани от директора на училището Нели Атанасова, която пожела на всички ученици много успехи и ги увери, че техните учители винаги ще ги подкрепят и ще бъдат до тях.

„Нека СУ „Вичо Грънчаров” да продължи своите традиции. Нека се развива в сферата на изкуството, нека и другите сфери на науката да раждат първенци, които достойно да носят името на Вичо Грънчаров. Бъдете горди, бъдете победители!”, пожела на учениците и учителите заместник-кметът Йорданка Кушева, която бе гост на празника.

Честването уважи и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”. Празничният ден с учениците и учителите споделиха и първият директор на училището Неда Дончева, както и бившите директори Милчо Савов и Николинка Попйорданова, които бяха посрещнати от децата с много аплодисменти. След официалната част, празникът продължи с концерт, подготвен от възпитаниците на училището.

Снощи в Художествена галерия „Недялко Каранешев” бе открита и традиционната изложба с творби на ученици от училището. Показани са рисунки – живопис, графика, колаж. Експонирани са малки пластики, хартиени конструкции, композиции от рисувани камъчета, артистични инсталации, експонати, изработени чрез техниката „квилинг”.

Преди да бъде открита изложбата, на площад „Георги Измирлиев” горнооряховчани имаха възможността да се насладят на концерта на мажоретния състав на СУ „Вичо Грънчаров”.

Тази вечер от 18.00 ч. в Зала 1 на Общината е празничният концерт на СУ „Вичо Грънчаров”. Участието ще вземат вокална група и мажоретен състав при училището и Мъжки хор „Св. Иван Рилски” – Дупница с ръководител Таня Камбурова, която е възпитаник на СУ „Вичо Грънчаров”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.