1994 домакинства изхвърлят печките с дърва

пожар, комин, Благоевград
Основната фаза на проекта за подмяна на печките на дърва и въглища с уреди на екологично гориво по програма LIFE стартира на 15 юни с разширен обхват в Бургас. Вече са включени и допълнителните квартали в региона.
В този етап се предвижда да бъдат подменени отоплителните уреди в 1914 домакинства /само в тази фаза/, които може да получат устройства за отопление с пелети и природен газ. Крайният срок за подаване на документи е 15 септември 2021 г.
 
Кандидати, които са подали документи за участие в пилотната фаза на проекта и не са успели да получат нови отоплителни уреди, се класират по право за участие в основната фаза за същия имот и за същото отоплително оборудване, за което са кандидатствали.
 
Подмяната на старите печки се извършва по Интегрирания проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" предвижда за град Бургас да бъдат подменени отоплителните уреди на общо 1 994 домакинства. Изпълнението се реализира в две последователни фази - пилотна и основна.
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони