2 години затвор за палеж на прокурорски "Мерцедес"

Снимка: Архив

Пазарджишкият окръжен съд призна 38-годишния Иван Грахов за виновен за палежа на лекия автомобил "Мерцедес", собственост на прокурора Георги Кацаров, извършен на 8 септември 2015 г. и му наложи наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Преди това обаче подсъдимият Иван Грахов ще изтърпи друго наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода по влязла в сила присъда, наложена му от Районния съд в Пещера, тъй като е в срока на нейното условно изпълнение. От общо трите години и половина зад решетките, подсъдимият

Иван Грахов ще си спести 14 месеца, които вече е прекарал в следствения арест във връзка с настоящото дело за палежа на мерцедеса на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд и адвокатът на Иван Грахов - Валери Пейчев, декларира, че задължително ще се възползва от тази възможност. По думите на защитника на подсъдимия нищо не се е доказало по делото и прокуратурата е разполагала само с пръстов отпечатък по бутилката с бензина, за който дори не е станало ясно в коя нейна част е бил открит.

Според държавното обвинение дясната страна на мерцедеса на прокурор Кацаров била залята с бензин от двулитрова бутилка от бира "Загорка" в 4.40 часа през нощта на 8 септември, когато колата била паркирана в близост до автогарата в град Септември. На мястото върху бутилката са открити дактилоскопски следи от десния безименен пръст на Иван Грахов.

Коментари

Задължително поле