2 години и 8 месеца затвор за абитурент, прегазил жена на „зебра” в Пловдив и избягал

Две години и 8 месеца при първоначален общ режим в Пловдивския затвор ще лежи 19-годишният Асен Гюрганчев. Той се размина с абитуриентския си бал и дипломирането, след като на 13 април 2017 г. прегази на пешеходна пътека на бул. „Шести септември” в града под тепетата 61-годишна жена.

След инцидента Асен Гюрганчев избяга с джипа „Тойота РАВ 4”, собственост на баща му, и направи опит да се укрие от закона и да  заличи следите си.

Окръжният съд в Пловдив призна тийнейджъра за виновен за нарушаване на правилата за движение по пътищата и за причинена по непредпазливост смърт и му отне шофьорската книжка за срок от 5 години.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. ОТВРАТИТЕЛНО! Прегазил пешоходка и избягал. 2 години и 8 месеца затвор! ТОВА Е ПОДИГРАВКА СЪС БЛИСКИТЕ НА потърпевшата!

  2. ОТВРАТИТЕЛНО! Прегазил пешоходка и избягал. 2 години и 8 месеца затвор! ТОВА Е ПОДИГРАВКА СЪС БЛИЗКИТЕ НА потърпевшата!

  3. Признал си е всичко и се е оттървал. Но кръвнина ще плаща.

  4. Нормално наказание при чисто съдебно минало и отрицателна алкохолна проба,при минимум 3 години са му наложили 4,като по процедура са го намалили с една трета.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.