2-годишното дете от Ихтиман излиза от реанимация

Снимка: Pixabay

2-годишното дете, което беше докарано в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” от Ихтиман, днес излиза от детската реанимация на спешната болница, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Момченцето е контактно и общото му състояние е задоволително. Това позволява детето да бъде изведено от реанимацията на „Пирогов” и преместено за лечение в детската неврохирургия на болницата. Лечението му там ще продължи, колкото е необходимо.

На 9 февруари в частен дом в Ихтиман майката е причинила средна телесна повреда на 2-годишното си дете, нанасяйки удари в областта на главата. На същия ден в РУ на МВР – Ихтиман е постъпило съобщение от УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ за настанено в медицинското заведение по спешност дете с множество наранявания по главата и тялото. След приемане на сигнала са извършени незабавно редица процесуално-следствени действия майката е привлечена в качеството на обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на малолетния й син и е задържана за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.