Автобусни превозвачи: Тол системата е последното нещо, заради което бихме протестирали

Кола блъсна и уби пешеходка във Враца

Автобус с деца катастрофира край Ямбол Няма пострадали при инцидента

Извадиха тела на шестима загинали след изригването на вулкан на остров Уайт

Мъгла в района на проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински и „Приморски“

Остава тежко състоянието на детето, блъснато от кола на НСО

Консервативната партия на Борис Джонсън печели мнозинство в британския парламент

Очаква ни затопляне на времето Температури около и над 15 градуса

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

2 години затвор за измамник, обещал инвалидна количка

Снимка: Архив

Шуменец, който се представи за служител на ТЕЛК, обеща инвалидна количка на дядо, а вместо това го обра, беше наказан ефективно с 2 г. затвор. Присъдата е на Районния съд в Шумен, а магистрати постановяват осъденият О.Р. да върне и 1500 лв. заедно с лихвите на 85-годишният старец.

Измамникът похитил дядото на 15 януари т.г. в района на ДКЦ-1 в Шумен, след като забелязал, че той се придвижва с бастун. Заговорил го и му предложил осигуряване на инвалидна количка. Обяснил, че работи в ТЕЛК, има познати там и може да съдейства. Първо обаче, старецът трябвало да даде 150-170 лв., които после щели да му възстановят. Дядото се съгласил и качил в личния си автомобил непознатия, за да отидат заедно до дома му за пари. В жилището дядото съвсем непредпазливо извадил пред госта стара дървена кутия, в която си държал спестяванията и извадил от нея 200 лв. Когато излязъл от стаята, измамникът се възползвал и взел всички налични банкноти. Обяснил, че слиза пред блока, за да чака там пенсионера. Когато домакинът слязъл, нямало никой и бързо разбрал, че е станал жертва на крадец.

О.Р. хванал такси и обиколил няколко заложни къщи, където бил заложил телевизора си и три GSM-а. С откраднатите пари ги откупил.

О.Р. е осъждан за престъпления срещу собствеността. Пред съда той признал всички факти от обвинителния акт, поискал делото да се гледа по съкратен ред и така присъдата му се намалява с 1/3. От последния му престой в затвора са минали повече от 5 г., затова съдът решава да търпи новото наказание при общ режим. Има право да го обжалва пред Окръжен съд-Шумен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.