2 г. условно за смъртта на 20-годишно момче край Поповица

Водачът карал със 149 км/час, загубил контрол над аудито си и навлязъл в насрещното

20-годишният шофьор Димитър Йорданов, който рано сутринта на 20 ноември м. г. навлезе в в насрещното на пътя от Поповица към Първомай със скорост от 149 км/час и се удари челно в сеат, чийто водач загина, получи присъда от 2 години условно. Загиналият е Михаил Иванов, също на 20 години. След сблъсъка той почина в болницата от загуба на кръв, защото беше с разкъсани далак, черен дроб и разклонение на аортата.

Димитър Йорданов призна вината си и така получи правото на намаляване на присъдата с една трета. Изпитателният срок на условното осъждане е 4 години, за същия период от време Йорданов остава и без книжка.

Преди месец – на разпоредителното заседание по делото, адвокатката му Величка Йорданова обяви, че той има бели петна за случилото се. Днес обаче Йорданов заяви, че съжалява за инцидента. „Много пъти съм искал да се видя с близките на момчето, за да им изкажа искрените си съболезнования, но не знам как ще реагират“, каза той.

Обвинението срещу него беше за смърт по непредпазливост и прокурорът Светослав Чераджийски поиска 3 години условно, които да бъдат сведени до 2 след редукцията. Адвокатката на Йорданов поиска минимално наказание, като изтъкна, че до този случай той няма нито едно нарушение на Закона за движение по пътищата, че е много млад, работи и има много дори характеристични данни.

Присъдата на Пловдивския окръжен съд удовлетворява и двете страни и жалба и протест не се очакват.

Коментари

Задължително поле