2 милиона заявки за финалите на LoL

Електронните спортове са най-добре пригодени да съществуват в локдаун, но вече на хоризонта е и завръщането им пред публика. Riot Games обяви, че световните финали по League of Legends на 31 октомври ще се играят пред зрители на шанхайския футболен стадион „Пудонг“.Това доведе до огромен интерес сред феновете, които явно са зажадняли за истински преживявания след дългите месеци „домашен арест“ и приключения пред мониторите. Общият брой на заявките за билети за събитието скочи на 2 милиона само 12 часа след отваряне на поръчките. А местата на стадиона са едва 30 000, като се очаква капацитетът да бъде намален с оглед на мерките за спазване на дистанция.

Това постави нов любопитен рекорд. През 2012-а феновете на футболния „Байерн“ направиха 1,2 млн. заяви за билети за финала на Шампионската лига с „Челси“, който по съвпадение се игра на „Алианц Арена“ в Мюнхен с капацитет 69 000 места. Любителите на LoL в Китай обаче надминаха баварците в поръчки за билети за събитие с ограничено посещение.

Засега се очаква едва 6300 души да бъдат допуснати до трибуните за световните финали след две седмици, като зрителите ще бъдат разпределяни на разстояние един от друг. Миналогодишните финали в Париж се проведоха пред 15 000 зрители на живо, а освен това бяха изгледани от 3,9 милиона души онлайн. Сега се очаква и нов рекорд по гледане на стриймовете.

Коментари

Задължително поле