20 винари показаха еликсири на Трифон Зарезан в Лом

20 стопани от Лом участваха на Трифон Зарезан в конкурса за най-добро бяло и червено вино, посветен на Деня на лозаря. При червените вина първо място спечели Александър Цоцов, а наградата за бяло вино грабна Емил Светозаров.

Отличия за еликсирите си получиха и Николай Ангелов и Сашо Николов, който заслужи и специалната награда в категория "розе".

Кметът Пенка Пенкова връчи на най-добрите винари грамоти и парични награди от Община Лом. Празничен водосвет за здраве и плодородие отслужи отец Цветан Антонов. „Нашият край е прочут със своите лозя и вина и трудолюбивите стопани, които се грижат да има добра реколта. Да има хубаво грозде, да направим хубаво вино! Именниците - да носят със здраве името си! Нека празникът продължи във всеки дом, с добри приятели и роднини, на чаша искрящо вино, в добро настроение и с много обич!”, пожела кметът Пенка Пенкова и символично заряза и поля с вино лоза в местността "Садовете".

Гости на празненството бяха зам.областният управител на Монтана Нина Петкова и председателят на Общинския съвет Христина Христова. Фолклорни състави показаха пред гостите на празника народния ритуал за избор на цар на лозята и огласиха лозовите масиви с песни и танци.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони