4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

130 български общини се регистрираха за ден по инициативата на ЕС за безплатен безжичен интернет

20 години затвор за убийството на жена в петричката „Шекер махала“

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът призна за виновен Васил Методиев от Петрич за извършено убийство с особена жестокост и му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от двадесет години, съобщиха от прокуратурата.

Осъденият Васил Методиев (на 40 години) живеел на семейни начала с Вишна Герасимова (на 43 години) в дома му в ромската „Шекер махала“ в гр. Петрич. Жената била вдовица с 12 деца на различна възраст.

Двамата съжителствали в непрекъснати конфликти, като Методиев ревнувал Герасимова, тъй като смятал, че тя поддържа връзки и с други мъже. Сред поредния скандал през 2014 г. жената го напуснала и се прибрала в гр. Благоевград, но на 08.08.2014 г. се сдобрили и тя се върнала.

На следващия ден двамата били вкъщи и към 19 ч. легнали да спят. Методиев заспал веднага, а когато се събудил към 23 ч. установил, че Герасимова я няма.

След полунощ жената се прибрала, като отказала да дава обяснения къде е била. Двамата се скарали, конфликтът прераснал във взаимна физическа разправа. В един момент Методиев взел малък кухненски нож и пробол жената в областта на шията. Въпреки съпротивата й, той завързал със сезалово въже двете й ръце зад гърба, след което свалил пострадалата на пода по корем и продължил побоя с нанасянето на удари в главата.

Методиев запушил устата на Герасимова с тениска, за да не се чуват виковете. Хванал ножа и прерязал гърлото й.

Скоро, в резултат на острата кръвозагуба жената починала. Методиев я оставил да лежи на пода дълго време, после отвързал ръцете й и я положил по гръб на дивана. След като се убедил, че е мъртва, покрил тялото с чаршаф и се опитал да отстрани кървавите петна по килима.

Методиев взел решение да се самоубие и подготвил въже, след което излязъл на двора с намерението да се обеси. Завързал единия край на въжето за орех и се качил на пластмасов стол. Не събрал обаче достатъчно смелост и се отказал. Около 02.25 ч от личния си мобилен телефон сигнализирал на тел.112 и съобщил за случилото се. Изчакал в дома си идването на полицейските служители, които го задържали.

От извършената на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза се установява, че смъртта на Вишна Герасимова се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на обширно порезно нараняване на шията.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.