32 месеца затвор за син, пребил баща си до смърт

Снимка: Архив

Две години и осем месеца ще лежи в затвора мъж, редовно пребивал баща си, за да взема парите му. След един от побоите възрастният мъж издъхнал. Присъдата е окончателна, осъденият вече е в килия, съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Престъплението е била извършено през есента на 2015 г. в Лом.

Кирил Иванов живеел с баща си Милан Миланов в къща в крайдунавския град. Синът обаче често се отдавал на запои и, за да си набави пари за пиене, тормозел и малтретирал родителя си. Честите скандали и побоите стигали до съседите, но бащата отказвал да подаде в полицията сигнал за издевателствата. Обяснявал, че го е жал за сина му и не иска да му създава проблеми. На 10 ноември 2015 г. вечерта синът отново започнал да налага баща си с шамари и юмруци и да му иска пари. Възрастният мъж се молел за милост, но после всичко стихнало.

Същата вечер Кирил Иванов отишъл при свой близък и му казал, че баща му е мъртъв и не знае какво да прави. Приятелят му уведомил полицията, пристигнала и „Спешна помощ”, но медиците само констатирали смъртта на дядото. Според извършената експертиза възрастният мъж починал от острата дихателна и сърдечна недостатъчност вследствие на тежка гръдна травма със счупване на ребра.

Пред съда синът на жертвата се призна за виновен и поиска делото да се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие – без разпити, свидетели и вещи лица. Според магистратите синът е причинил смъртта на баща си „по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда”. Присъдата от две години и осем месеца затвор Кирил Иванов ще изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Коментари

Задължително поле