Шофьорът, правил дрифт пред НС, получи една година условно с 3 години изпитателен срок

Мъж, влязъл в клас и шамаросал петокласник, отива да съд

Вкараха в затвора преселници, незаконно минали през българо-румънската граница

С опасност за живота е 61-годишна жена, пострадала при катастрофата на пътя Варна-Бургас

Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

България вдигна летвата

Съдът в Бургас намали с 4 години присъда за смърт на пенсионер

Екстрадират Баневи от Франция

Възрастна жена от Хасково даде 26 хиляди лева на телефонни измамници

„Графа“ готов за трамвая Общината обмисля как да компенсира търговците

4-годишно дете и две жени пострадаха при пожар в София

Роден през ХХI век игра за Италия

Продължава доброволческата инициатива за почистване на паметници във Велико Търново

Унгария няма да екстрадира Никола Груевски

Вучич: Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас

32 месеца затвор за син, пребил баща си до смърт

Снимка: Архив

Две години и осем месеца ще лежи в затвора мъж, редовно пребивал баща си, за да взема парите му. След един от побоите възрастният мъж издъхнал. Присъдата е окончателна, осъденият вече е в килия, съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Престъплението е била извършено през есента на 2015 г. в Лом.

Кирил Иванов живеел с баща си Милан Миланов в къща в крайдунавския град. Синът обаче често се отдавал на запои и, за да си набави пари за пиене, тормозел и малтретирал родителя си. Честите скандали и побоите стигали до съседите, но бащата отказвал да подаде в полицията сигнал за издевателствата. Обяснявал, че го е жал за сина му и не иска да му създава проблеми. На 10 ноември 2015 г. вечерта синът отново започнал да налага баща си с шамари и юмруци и да му иска пари. Възрастният мъж се молел за милост, но после всичко стихнало.

Същата вечер Кирил Иванов отишъл при свой близък и му казал, че баща му е мъртъв и не знае какво да прави. Приятелят му уведомил полицията, пристигнала и „Спешна помощ”, но медиците само констатирали смъртта на дядото. Според извършената експертиза възрастният мъж починал от острата дихателна и сърдечна недостатъчност вследствие на тежка гръдна травма със счупване на ребра.

Пред съда синът на жертвата се призна за виновен и поиска делото да се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие – без разпити, свидетели и вещи лица. Според магистратите синът е причинил смъртта на баща си „по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда”. Присъдата от две години и осем месеца затвор Кирил Иванов ще изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете