Над 2,7 млн. лева вложиха в саниране на блокове в Свищов

Откриха 10 грама канабис в 18-годишен шофьор

ТИР се заби в къща в Борован, двама са ранени

17 млн. долара не стигнаха за първото Porsche Провали се търг за уникален автомобил от 1939 г.

Шофьор и моторист пострадаха при катастрофи в Търновско Единият е с пет счупени ребра

Марги Хранова и Дарко: Рецептата е да бъдеш истински

Бойко Борисов: Имаме предложения от други държави да ни защитават от хакери Обмислят законови промени, даващи възможност за големи заплати в администрацията за специалисти по киберсигурност

Приключи проверката в БНР Има данни за престъпление по служба, извършено от директора на дирекция „Техника“ Пламен Костов

Започват проверки на шофьорите и автобусите, превозващи деца

Петьо Блъсков: Да спрем да мятаме насам и натам фразата „свобода на словото“ Оплескали са работата в БНР, а изборът на главен прокурор заприлича на конкурс за красота, каза главният редактор на в. "Труд" в интервю за БНТ

Малина Крумова: Е-тротинетките ще се третират като велосипеди

Гравитация има и в геополитиката Малинов е напълно неподходящ за изпълнение на конспиративни задачи за тайни служби

Какво е вегетарианец втора степен?

Граждани сигнализирали за пастора педофил още през 2015 г.

В столицата завършиха 64 хил. кв. м офиси

20 млн. евро са инвестирани в пограничния регион между България и Македония

Инвестиции за над 20 млн. евро са предвидени в пограничния регион между България и Македония в програмния период до 2020 г. само по изпълняваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма за трансгранично сътрудничество.

Към момента 50% от ресурса е договорен, като се изпълняват 48 проекта. В началото на следващата година ще бъде обявена втора покана за набиране на проекти, с което трансграничните региони от двете страни на границата ще имат достъп до целия ресурс на европейската програма. Новите проекти ще могат да се подават по електронен път, което ще спести време и усилия на бенефициентите.

Това обяви в Кюстендил заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова при участието си в трансгранична кръгла маса на тема: „Българо-македонските отношения: приоритети, общи перспективи и предизвикателства“,  съобщиха от МРРБ.

Близо 100 са реализираните съвместни проекти между двете държави в периода 2007-2013 г., като в пограничните области са вложени над 20 млн. евро в дейности като рехабилитация на пътища, системи за управление и защита на околната среда, трансгранични бизнес инфраструктури, интегрирани туристически продукти и услуги, образование и обучение.

Деница Николова определи, че един от най-важните проекти между двете страни е реализацията на транспортен коридор номер 8. Тя подчерта, че проектът е свързан с редица дейности по определяне на обхвата и осигуряване на нужното финансиране. „Това е комплексен и интегриран проект. Той включва в себе си компоненти за изграждане на летища, пристанища , транспортни интермодални терминали, жп и пътен коридор, които осигуряват геостратигечска свързаност по оста Тирана – Скопие – София – Бургас – Варна – Североизток и тази на юг към Близкия и среден Изток“, изтъкна Николова. Тя посочи, че до момента България е направила не малко за реализацията на международния коридор, визирайки строителството на АМ „Струма“, пограничния път от Петрич до ГКПП – Златарево, АМ „Тракия“ и др.

„Пред нас стои предизвикателството за търсене на възможности за реализация на АМ „Черно море“ и скоростния път Рила, за които търсим стратегически инвеститор“, каза Николова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.