20-тата награда "Даскал Ботьо Петков" в Бургас

20-та поредна награда на фондация "Христо Ботев" - "Даскал Ботьо Петков" бе връчена на д-р Добрина Топалова, старши учител, преподавател по БЕЛ в Бургас. Д-р Топалова е учител в СОУ "Кв. св. Кирил и Методий", а призът и бе връчен от пра-пра-племенникът на Христо Ботев- Боян Ботьов. Още 11 бургаски учители бяха наградени с отличия в навечерието на Деня на народните будители- 1-ви ноември.

Прочетено бе приветствие от министъра на образованието Красимир Вълчев. Учителите са хората с мисия на просветители, носещи огъня на знанието и вдъхновението, винаги ще бъдем длъжници на нашите народни будители, бе написано в поздравителния адрес.

Наградата "Даскал Ботьо Петков" се присъжда от 1998- ма година на изявени български учители в класното и извънкласното обучение.

Досега призът е бил присъждан предимно на учители по БЕЛ, също и на преподаватели по история, география и философия.

Наградата е учредена от общонародната фондация "Христо Ботев" и представлява плакет с образа на Ботьо Петков, изработен от художника и скулптор Георги Недялков, както и почетна грамота.

На събитието присъстваха още зам. кметът по образование и култура на Община Бургас Йорданка Ананиева, директорът на РИО Виолета Илиева, директорът на средно училище "Св.св. Кирил и Методий" Снежана Няголова и др.

Коментари

Задължително поле