20 ученици от пловдивска гимназия се включиха в похода "По стъпките на Ботевата чета"

Група от 20 ученика от ПХГ "Свети Свети Кирил и Методий" в Пловдив се включи в 71-ия национален туристически поход "По стъпките на Ботевата чета", който е организиран от Областна администрация - Враца и е под патронажа на Президента на България Румен Радев.

"За втора поредна година единствено групата ученици от Хуманитарната гимназия ще представят Пловдив и ще изминат героичния "Път на безсмъртието" от Козлодуй до Околчица. Път славен, изпълнен с премеждия, вълнения, страх, надежди, очаквания, разочарования. Но и Път на осъзнатата саможертва, довел и сбъднал заветните думи на човека и поета Христо Ботев: "Тоз който падне в бой за свобода, той не умира...!". Приветствам инициативата и смятам, че е достойна да се превърне в традиция за учениците-следовници на духа и идеите на великия възрожденец Найден Геро - основател на нашето училище", заяви Соня Киркова, директор на Хуманитарната гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" в Пловдив.

В 71-вия национален туристически поход "По стъпките на Ботевата чета" пловдивските ученици ще бъдат водени от двама ръководители: Дона Иванова - библиотекар, и Ралица Димитрова - историк.

Коментари

Задължително поле