82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

20 фирми „ухажват“ 135 инженери от випуск 2016 г на Технически университет-Пловдив

Представители на 20 български и чуждестранни фирми „ухажваха“ 135 млади инженери от випуск-2016 на Техническия университет в Пловдив, които в петък получиха дипломите си за бакалавър и магистър в редовното обучение по 6 специалности.

Според ръководството на вуза випуск-2016 е един от най-силните в последните години и дава на родната икономика 17 отличници с магистърска степен и 19 с бакалавърска. Повечето отличници са жени, макар техният брой да е доста по-малък от този на мъжете – 9 срещу 32 при завършващите 41 магистри и 36 на 58 при 94-те бакалаври.

Над 60% от завършващите бакалаври продължават инженерното си обучение в следващата степен „Магистър“.“Това е един силен випуск и не е случаен фактът, че на дипломирането има 20 фирми, които се надпреварват да канят нашите инженери“, коментира доц. д-р инж. Илия Попов, зам.-декан на факултета по машиностроене и уредостроене на ТУ-Пловдив.

По традиция фирмите от региона награждават отличниците с еднократна премия за дипломирането им, а първенците на випуска получават различни материални награди, като електронни устройства, които по-късно те ще използват в работата си.

Техническият университет в Пловдив става все по-привлекателен и за чужденците и тази учебна година в него се обучават студенти от 7 държави – Испания, Камерун, Сирия, Турция, Гърция, Сърбия и Македония по специалностите „Авиационна техника и технологии“, „Транспортна техника и технологии“, „Машиностроене и уредостроене“, „Индустриален мениджмънт“, „Полиграфия“ и „Машиностроителна техника и технологии“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.