Проф. Алексей Савов: Ракът на дебелото черво засяга все по-млади хора Засега няма генетични маркери за ранно откриване на злокачественото заболяване

Експерти от Организацията за химически оръжия ще разследват случая с отравянето на Сергей Скрипал

Кмет на село стана шофьор на ТИР в чужбина

Свикват две общински комисии

Ректорът на СУ: Всяка година намаляват кандидат-студентите заради демографската криза Може да се отмени решението за нулев прием в специалност „Медицина“, каза проф. Герджиков

И отново цар (В)Каранга!

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

Алпинисти покоряват хилядник в Тяншан Монтират въжена градина в местността Ксилифор край Търново

Временно е спрян токът в кв. “Кулата” във Враца заради скъсани проводници

Учени ще развиват наука в помощ на туризма и творческите индустрии Проектът за креативен център е на ВУМ във Варна за 7 млн. евро

Без малко да се сдобием с родна аристокрация Фердинанд мечтаел за нашенци с титли, но липсвали мераклии

291 екипа на ОССЕ наблюдават изборите в Русия

Пучдемон: Трябваше да обявя независимост на Каталуния по-рано

Пет селища в Пазарджишко са без ток заради аварии от силния вятър

Вижте как протича гласуването за руски президент в София и Пловдив (СНИМКИ)

200 деца в областта са извършили престъпления за година

Снимка: Архив

445 малолетни и непълнолетни лица във Великотърновска област са водени на отчет в Детска педагогическа стая през 2016 г. В криминогенна среда са живели 291 малолетни и непълнолетни.
През миналата година снети от отчет в Детска педагогическа стая са 116 малолетни и непълнолетни лица, като 66 лица са отпаднали поради поправяне на поведението, 49 – поради навършване на 18 години.

200 деца от областта през миналата година са извършители на престъпления. Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните. Най-висок е делът на невръстните извършители на кражби от домовете – 35 лица, взломни кражби са извършили 27 деца, а 20 са крали от магазини и други търговски обекти.

От общия брой на извършителите на престъпления 24 лица са регистрирани за унищожаване и повреждане на имущество, 17 – за престъпления, свързани с наркотици, 10 – за грабеж, а 5 лица – за нанасяне на телесни повреди.

В същото време през 2016 година 73 малолетни и непълнолетни лица в област Велико Търново са станали жертви на престъпления. През периода местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните са образували 334 възпитателни дела и са наложили 481 възпитателни мерки. Най-често са били налагани възпитателните мерки „предупреждение”, „поставяне под възпитателен надзор на родителите или на лицата, които ги заместват” и „поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател”.

На 46 малолетни и непълнолетни е наложена възпитателна мярка „задължаване на непълнолетния да извърши определена работа в полза на обществото”, а на 36 лица – „задължаване да участва в консултациии, обучения и програми”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.