Харчим по 20 евро за риба на година

2 пъти повече чужденци работят у нас 198 са получили „синя карта”

Патриотите решават за Миглена и Марияна Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна, каза пред “Труд” Валери Симеонов

Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

200 деца в областта са извършили престъпления за година

Снимка: Архив

445 малолетни и непълнолетни лица във Великотърновска област са водени на отчет в Детска педагогическа стая през 2016 г. В криминогенна среда са живели 291 малолетни и непълнолетни.
През миналата година снети от отчет в Детска педагогическа стая са 116 малолетни и непълнолетни лица, като 66 лица са отпаднали поради поправяне на поведението, 49 – поради навършване на 18 години.

200 деца от областта през миналата година са извършители на престъпления. Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните. Най-висок е делът на невръстните извършители на кражби от домовете – 35 лица, взломни кражби са извършили 27 деца, а 20 са крали от магазини и други търговски обекти.

От общия брой на извършителите на престъпления 24 лица са регистрирани за унищожаване и повреждане на имущество, 17 – за престъпления, свързани с наркотици, 10 – за грабеж, а 5 лица – за нанасяне на телесни повреди.

В същото време през 2016 година 73 малолетни и непълнолетни лица в област Велико Търново са станали жертви на престъпления. През периода местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните са образували 334 възпитателни дела и са наложили 481 възпитателни мерки. Най-често са били налагани възпитателните мерки „предупреждение”, „поставяне под възпитателен надзор на родителите или на лицата, които ги заместват” и „поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател”.

На 46 малолетни и непълнолетни е наложена възпитателна мярка „задължаване на непълнолетния да извърши определена работа в полза на обществото”, а на 36 лица – „задължаване да участва в консултациии, обучения и програми”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.