200 деца ще майсторят кукли на фестивал

Над 200 деца от България, Русия, Германия и други държави ще майсторят кукли от различни материали в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия".

Край морето хлапетата ще участват в Петия международен фестивал "Магията на куклите", който стартира на 12 август под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Под мотото "Куклите - посланици за мир и приятелство между народите" в продължение на 2 дни в открития център "Хамбарите" ще бъдат организирани различни ателиета. В тях малките ще могат сами да изработят кукли от плат и хартия, от дървени лъжици в цветовете на родния трикольор, а с помощта на съорганизаторите от Арткъща "Куклите" ще майсторят и фолклорни фигури или такива, които служат като разделители за книги.

Поетична вечер, спектакли с марионетки и изложба на керамични кукли ще разнообразят творческия труд на децата. В петата си година фестивалът ще се сдобие и с химн. Песента по текст на Михаил Белчев и музика на Хайгашод Агасян ще изпълни младата певица Теодора Велчева. "Обявили сме и пощенска кутия за приказки по темата - мото на фестивала, в която събираме творбите на всички желаещи да участват в този конкурс", уточни Жени Костадинова, артдиректор на фестивала.

Коментари

Задължително поле