200 нарушители дължат 20 000 лева на Лом

202 души са глобени през миналата 2018 г. за нарушаването на Наредбата за обществения ред и сигурност в община Лом. На нарушителите са наложени 20 670 лева санкции. Само шестима обаче са платили паричните си наказания в размер на 550 лева. Останалите са предадени на Агенцията по приходите за принудително събиране на сумите, съобщиха от крайдунавската управа.

Най-много граждани – 64, са отнесли глоби за управление и паркиране на автомобили в пешеходната зона. 31 са наказани за складиране на строителни материали и отпадъци по улици и тротоари, 27 са санкционирани за замърсяване на града и селищата в общината. Общинарите са съставили и 12 наказателни постановления на вандали, потрошили пейки, осветителни тела и кошчета за смет. Наложените глоби са от 20 до 100 лева. Само с писмени предписания –без парични санкции са се разминали други 134 граждани, уличени в продажба на цигари на малолетни и непълнолетни, нарушаване на нощната тишина, неподържане на чистота в жилищните блокове и прилежащите им пространства, водене на кучета без ремък и намордник. Заради маловажни и еднократни нарушения като хвърляне на отпадъци по улиците, високо говорене, свиркане и плюене пък на 326 граждани са направени бележки.

Дали заради налаганите санкции или заради намаляването на населението, но нарушителите на обществения ред в Лом и района през миналата година са намалели. През 2017 г. са били глобени 278 души с 32 450 лева, отчетоха общинарите.

Коментари

Задължително поле