200 тона картофи отгледаха стопаните от село Еньовче В кърджалийското село в момента живеят 120 души

Снимка: Pixabay

200 тона е тазгодишната реколта от картофи в кърджалийското село Еньовче.

Село Еньовче в област Кърджали е разположено в Южен Централен планов регион на България. То е част от община Ардино. В китното родопско селце в момента живеят около 120 души. Един от основните поминъци на населението там е отглеждането на картофи, разказва за радио Кърджали кметът Недко Узунов. Според него реколтата тази година е изключително добра.
Според кмета на селото Недко Узунов тазгозишната реколта е повече от добра. Производителите избягват да продават на Пазара на производителите в Кърджали, те предпочитат да обикалят из областният град с микробуси и така да пласират продукцията си, допълва кметът пред радио Кърджали.
От един декар родопски картофи се вадят около 4 тона. В момента в селото се отглеждат 50 дка с картофи, а добивът е над 200 тона, похвали се още кметът на Еньовче Недко Узунов. Родопски картофи тази година ще има, обеща още той. Средната цена на килограм достига 80 стотинки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.