200 000 гости в Албена до края на сезона Ескалатори и електробус возят туристи до плажа

Голям Електически автобус превозва част от туристите от парковите хотели до плажа.

Почиващите в курорта Албена туристи вече разчитат на бърз и екологичен транспорт до плажа. От три дни настанените в хотели в парковата зона летовници слизат до пясъка с 3 ескалатора само за 2 минути.

Албена е първият български курорт, който пусна ескалатори за бързо придвижване до пясъка.
Албена е първият български курорт, който пусна ескалатори за бързо придвижване до пясъка.

Модерните съоръжения са с обща дължина 100 метра и са разположени в колона с две междинни площадки. Движат се в посока към плажа от 7,30 до 11,30 ч и обратно към хотелите от 11,30 до 23 ч, съобщиха от комплекса. Ползването на ескалаторите е безплатно, а първи удобството опитаха туристи от румънския град Брашов. Засега този тип екологичен вътрешен транспорт е уникален за нашето Черноморие.

Догодина „Албена“ АД ще монтира още три ескалатора, които ще позволят денонощно движение и в двете посоки, а това лято алтернатива остават шатълите, които превозват също безплатно гостите на парковите хотели до пясъка. Съставът им бе попълнен с голям електробус, който е поредната „зелена“ инвестиция на дружеството.

За да се опази уникалната природа, в Албена бе изградена и първата екопешеходна алея между хотелите „Мура“ и „Гергана“. По нея могат да се движат само малки електромобили и шатълите към плажа. Целта е да се осигури спокойствието на летовниците, повечето от които са семейства с малки деца, уточниха от комплекса. До края на сезона той ще посрещне общо 200 000 гости. Близо 10 000 от тях са българи, а останалите са немци, румънци, французи, рускоговорящи и скандинавци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.