Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

2000 блока се санират в страната, още 3600 чакат

2000 жилищни сгради са в процес на саниране към момента. Други 3600 очакват финансиране. Това отчете министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Националната програма за енергийна ефективност продължава до 2018 година, като санирането на блоковете по нея ще се извършва напълно безплатно“, увери Павлова по време на официалното откриване на първия саниран блок в Пазарджик. „Положителното е, че виждаме, че и доверието на хората се повишава“, добави тя.

Регионалният министър похвали Община Пазарджик, която по думите й е изградила един добър екип за управление на проектите по тази национална програма, информира „Фокус“.

От думите й стана ясно, че близо 32 млн. лева ще бъдат отпуснати на общината за ремонт на пътна и сградна инфраструктура. През следващите месеци ще бъдат реализирани няколко проекта по ОП „Региони в растеж“, благодарение на които ще бъдат обновени различни публични сгради, детски градини и градската среда като цяло.

„Правителството и Министерството на регионалната развитие ще предоставят 26 милиона лева директна инвестиция, както и още над 8 милиона лева за подобряване на образователната инфраструктура, като ще бъде осъществен ремонт на професионалните гимназии в общината“, уточни Лиляна Павлова.

Работи се и за осигуряване на финансиране за ремонта на околовръстния път в града. „Сега инвестициите са приоритетно в Северна България, където пътищата имат нужда от сериозен ремонт. Ще работим и за това в големите областни градове да бъдат изградени и обходни маршрути. Важно е да имаме устойчивост и стабилност в държавата, за да можем да реализираме такива проекти“, подчерта министърът на регионалното развитие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.