2000 блока се санират в страната, още 3600 чакат

2000 жилищни сгради са в процес на саниране към момента. Други 3600 очакват финансиране. Това отчете министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Националната програма за енергийна ефективност продължава до 2018 година, като санирането на блоковете по нея ще се извършва напълно безплатно", увери Павлова по време на официалното откриване на първия саниран блок в Пазарджик. "Положителното е, че виждаме, че и доверието на хората се повишава“, добави тя.

Регионалният министър похвали Община Пазарджик, която по думите й е изградила един добър екип за управление на проектите по тази национална програма, информира "Фокус".

От думите й стана ясно, че близо 32 млн. лева ще бъдат отпуснати на общината за ремонт на пътна и сградна инфраструктура. През следващите месеци ще бъдат реализирани няколко проекта по ОП „Региони в растеж“, благодарение на които ще бъдат обновени различни публични сгради, детски градини и градската среда като цяло.

„Правителството и Министерството на регионалната развитие ще предоставят 26 милиона лева директна инвестиция, както и още над 8 милиона лева за подобряване на образователната инфраструктура, като ще бъде осъществен ремонт на професионалните гимназии в общината“, уточни Лиляна Павлова.

Работи се и за осигуряване на финансиране за ремонта на околовръстния път в града. „Сега инвестициите са приоритетно в Северна България, където пътищата имат нужда от сериозен ремонт. Ще работим и за това в големите областни градове да бъдат изградени и обходни маршрути. Важно е да имаме устойчивост и стабилност в държавата, за да можем да реализираме такива проекти“, подчерта министърът на регионалното развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България