Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

2000 лева глоба за бивш общински лидер на БСП във Враца Делото е за фалшификация на подписа на директора на областната дирекция на МВР

Врачанският районен съд глоби с 2 000 лева бившия общински лидер на БСП във Враца Цветелина Дамяновска. Съдебен състав, председателстван от  Вероника Бозова, отсъди, че Дамяновска е виновна по заведено дело срещу нея за фалшификация на официален документ.

Съдебният процес установи, че Дамяновска е съставила документ с невярно съдържание през 2013 г., когато е подправен подписа на тогавашния директор на областната дирекция на МВР Иван Кирилов върху служебна бележка за доходите на съпруга й  като полицай. С ментето червената дама получила кредит от 100 000 лв. от местен клон на банка.

И преди, и след присъдата Дамяновска категорично продължава да твърди, че е невинна и се позовава на две от представените експертизи пред съда, че не е подправяла подписа на шефа на областната полиция.

„Целият случай бе инсцениран, за да се удари имиджа ми и да се навреди на семейството ми“, каза след като излезе от съда Дамяновска.

Освен двете хиляди лева червената дама трябва да плати още 236 лева – колкото са разходите по делото.
Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред врачанския Окръжен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Е,как тъй според две от експертизите подписът не е неин,а според други е неин?Нямат ли бланки с воден знак,че се наложило експертиза и за нея?Хартия,компютърен шрифт и толкова евтени експертизи – общо 236 лв?Явно са били само за подписа,а резултатът ако е къс зависи от опитността на експерта,както се казва.Не е ясно и защо сгрешилите експерти пак биват назначавани да експертиза?То за 2000 лв. какво да обжалва,иначе всички казват,че са невинни и след осъждането.Явно някой лев не е достигал.Ясно е,че преводът на заплатата е направил впечатление,но и фалшификация на подпис се установява трудно,ако е къс,по-точно сигурността е около 40%.Затова,който не иска да загази и да е длъжник без да е такъв в действителност да се подписва с дължината на две от имената си поне.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.