Създател на “Новичок”: Това е оръжие за масово избиване на незащитени хора Вил Мирзаянов не очаква отровеният Сергей Скрипал и дъщеря му да се възстановят

Германският министър на икономиката предупреди САЩ да не се опитват да разделят Европа с вносните мита

Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

“Черно море” забрави как се бие

Силният вятър остави три села в Ловешко без ток

ЦИК на Русия: Към 17 ч. избирателната активност за президент е достигнала до 51,9%

Борис Джонсън: Великобритания трябва да се насочи към проверка на богатство, свързано с Кремъл

Моуриньо оплю играчите на “Юнайтед”

Франция не признава изборите в Крим за руски президент

Затруднен трафик в Румъния заради обилни снеговалежи и леден дъжд

Екатерина Захариева връчи “Златна лаврова клонка” на изпълнителния директор на ЕВРОПОЛ

2000 лева глоба за директорка на социално-педагогически интернат

Снимка: Архив

2000 глоба ще трябва да плати бивша директорка на Социално-педагогическия интернат „Христо Ботев” в сливенското с.Драгоданово. Административната санкция е наложена от Агенцията за закрила на детето за това, че директорката не е изпълнила задължителни предписания ан агенцията.  Тя обжалва пред съда наложената й от агенцията санкция. Но глобата бе потвърдена и от втората и последна инстанция – съобщиха от Административния съд в Сливен.

От „Закрила на детето” са извършили проверка в интерната през миналата година. Открили са пропуски и нарушения. Направили са предписания за отстраняването им, което трябвало да стане за определен срок. След изтичането на срока, от 7 точки само една била изпълнена, 2 не са били изпълнени, а останалите 4 са били изпълнени частично. На това основание първоначално е наложена глоба от 3000 лева, която съдът е намалил на 2 хил.лева.  Решението на Административния съд е окончателно.

В момента интернатът в Драгоданово е в процедура на закриване след серия от скандални нарушения, които бяха открити в предходните две години при проверки на националния омбудсман Мая Манолова.  Екипът на Манолова изнесе шокиращи факти за живота на децата, включително и за сексуални извращения. През същия период се смениха няколко директори, някои напуснаха сами.  На прокуратурата бяха предадени материали, свързани с управлението на средства, включително и по различни проекти,  с липсата на достатъчно добри условия и на контрол.  Интернатът, както останалите четири подобни в страната, бе на пряко подчинение на просветното министерство. Първи ще бъде закрит този в Драгоданово.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.