Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Фирмите ще тестват софтуера за продажби

2000 лева глоба за посягане срещу полицай Няма да назначават кандидати за служители, ако имат положителен тест за дрога

Който наруши физическата неприкосновеност на полицейски орган или на орган за пожарна безопасност и защита на населението чрез употреба на физическа сила или предмет, ако из­вър­шеното не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 2000 лв. Този нов текст се предлага бъде записан в поправки в Закона за МВР, чийто проект бе публикуван за обществено обсъждане.

Мотивите за това предложение са, че сега в закона има само прокламирана особена закрила за служителите, без да е налице административно-наказателна разпоредба.

Предлага се също и кандидатите за работа в МВР да бъдат изследвани за употреба на наркотици и ако откажат или имат положителни проби, да не бъдат назначавани.

Друга от поправките предвижда създаването на по-голяма антитерористична структура в МВР, която да обединява жандармерията и спецотряда за борба с тероризма – баретите. Новата Главна дирекция ще се занимава както с пресичане на терористични действия, така и с освобождаване на заложници, обезвреждане на опасни престъпници или банди, предотвратяване на масови безредици и др.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Къде са другите държавни служители, лекари, учители и т.н.? Полицаите имат оръжие и ги тепат….оръжие нямат другите хора….и те не са защитени!

    1. Според конституцията май всички бяхме равни???

  2. Трюфеле – Ченгетата найстина имат хужда от специален статут, иначе кое „му дава власт“, но защо „държавните служители“ да са „по-защитени“ от частните служители? Нещата могат да са и по-прости. – Който „наруши физическата….бла, бла…“ – БОЙ до посиняване – и готово!

  3. Има много хора в България за които 2000 лв. са джобни , така че могат да си бият шамари на кой срещнат полицай , ей така за кеф или да се изфукат пред гаджето , затвор си трябва тука а не пари !

  4. Ами то е забранено да се бият и хората неполицаи ,ама ги бият,следователно трябва да има и вариант да де бият полицаи.Цената 2000лв е добра.
    Имайки предвид омразата на хората към „кучетата“на Б.Б. държавата би трябвало да дъбере добри пари😀😀😀😀

  5. Ами ако речеш да опнеш некой полицай, това посегателство ли е или е престъпление ?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.