На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

2000 лева заплата за „оценител на матраци“

Избраният за позицията ще спи всяка нощ на различен модел и ще описва качеството на съня си във видео

Работата е само за два месеца

Уникално за страната ни предложение за работа се появи тези дни. Българска компания наема човек за една от най-желаните професии в цял свят – „експерт по съня“. Той ще има задачата да изпробва и оценява различните матраци, предлагани от фирмата, срещу брутна месечна заплата от 2000 лева.
Служителят ще оценява матраците във видеа, в които описва всеки модел.

„Труд“ се свърза с работодателя, откъдето увериха, че предложението е напълно сериозно. Компанията е на пазара едва от няколко години, но е успяла да се наложи с иновативен и нестандартен маркетинг, обясни управителят Теодор Боев.

Всяка вечер експерт-оценителят ще спи на различен матрак, който ще бъде доставен в дома му през деня. Неговата задача е да даде изчерпателна информация за характеристиките на продукта и за качеството на съня, което той осигурява.

Видеопрезентацията може да бъде заснета с обикновен смартфон. Клипчетата ще станат част от електронния паспорт на всеки матрак в сайта на търговеца.

Избраният за позицията ще премине едноседмично обучение, по време на което ще получи подробна информация за матраците, за да се превърне в професионален оценител.

„Идеята е този човек да даде обективно, но и професионално мнение кой модел е добър и кой не чак толкова“, обясни Теодор Боев.

Единственият недостатък на това предложение е, че работата не е постоянна, а само за два месеца. В компанията са изчислили, че толкова време ще бъде необходимо за оценка на всичките им продукти.
„Работата наистина не е тежка – иска се да спиш, но все пак е необходимо творческо мислене и умение за свободно боравене с речта“, обясни Боев и призна, че идеята е взаимствана от популярен сайт за резервации, които преди време предложил щедро възнаграждение за сходна позиция – експерт, оценящ качеството на услугите, като прекарва по една нощ в хотели по целия свят.

„Направихме проверка и се уверихме, че никоя компания у нас няма подобна позиция. Като специалисти в бранша смятаме, че това, което хората търсят, е независимо мнение, а не просто реклама“, коментира управителят.

Разбираемо интересът към позицията е висок, само за първите 24 часа от обявяването й са се записали близо 30 кандидати, но от фирмата очакват броят им да нарасне, тъй като едно от изискванията за кандидатстване е подготовка на промоционално видео, което все пак отнема време.

 

Професии-мечта

Професионалист по прегръдките

Работата им се състои в това да прегръщат клиентите си, което обикновено се случва в специално подготвени за целта студия. Да не се бърка с древната професия – прегръщачът е по-скоро психотерапевт. Освен прегръдките той може да разговаря с клиента, да обядва с него, да поиграе шах, стига сеансът да остане в границите на платоничното. В САЩ услугата струва около 1 долар на минута.

Дубльор

09-kareТе заместват актьорите в просеца по настройване на камерите и осветлението преди снимките. Изискването е единствено да имат сходни физически характеристики с титуляра. Работата им спестява на кинозвездите досадното време на предварителна подготовка. В Холивуд тези професионалисти изкарват средно по 33 000 долара на година.

Дъвколог

Пробват и оценяват новите продукти, които производителите на дъвки предлагат. Те играят решаваща роля при разработването на нови вкусове. Дъвколозите трябва да могат да различат над 70 съставки в дъвката. Получават между 37 и 107 хиляди долара годишно.

Личен експерт по шопинг

Всеки уважаващ себе си бизнесмен или звезда на Запад има такъв експерт, който отговаря за това гардеробът му да е снадбен с последните модни тенднции. Услугата струва от 30 до 300 хиляди долара на година в зависимост от компетентността на специалиста по шопинг.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Това е, прекрасно предложение за работа и много добро решение за избор на най добрия матрак , да го избереш , да е, удобен , практичен , а това може да стане, като око да види, ръка да пипне!! Бих кандидаствала , за тази работа, но не знам как, посочете ми ще ви бъда полезна, защото съм с дископатия, ошипяване , ишиас , лумбаго, човек , когато има проблеми, тогава, може , да избере най подходящия матрак! благодаря ви! трябват ви хора , които , наистина да представят най добрата реклама за матрак, а той , трябва , да е удобен , противоалергичен , да се наспиш, тялото да се отпусне , спокойно , а не да се въртиш цяла нощ! на добър час!!

    1. Желая да кандидатствам ,тъй като имам артроза и остеоропороза и съм си купила скъп
      матрак,но може да има и по-хубави.Хората не са компетентни когато им трябва

  2. Може ли да се кандидатирам?От скоро не работя поради билки в гръбнака.Благодаря и хубав ден!

  3. Аз съм на 70 години, семеен, в идеално здравословно състояние. През дългия си живот, макар и по неволя, съм спал на различни видове матраци и знам какво е значението им за сънят и кондицията следващият ден. Радвам се, че има хора, заели се да изследват нещо толкова важно – матрака и влиянието му върху нас.

  4. ПОСОЧЕТЕ , ФОРМУЛЯРА ЗА КАНДИДАТСВАНЕ, А НЕ САМО ДА ПОДЛЪГВАТЕ ХОРАТА!!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.