САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Aварирал ТИР край Драгоман запуши пътя за Калотина

166 снегорина чистят софийските улици

Отмениха бедственото положение в община Баните

Сирия се рекламира като туристическа дестинация

Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Синдикатите срещу поскъпването на тока, предвиждат фалити КНСБ и КТ „Подкрепа“ излязоха със съвместна позиция в подкрепа на работодателите

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

2000 лева заплата за „оценител на матраци“

За първите 24 часа от пускането на обявата за „оценител на матраци“ са се записали 30 кандидати.

Избраният за позицията ще спи всяка нощ на различен модел и ще описва качеството на съня си във видео

Работата е само за два месеца

Уникално за страната ни предложение за работа се появи тези дни. Българска компания наема човек за една от най-желаните професии в цял свят – „експерт по съня“. Той ще има задачата да изпробва и оценява различните матраци, предлагани от фирмата, срещу брутна месечна заплата от 2000 лева.
Служителят ще оценява матраците във видеа, в които описва всеки модел.

„Труд“ се свърза с работодателя, откъдето увериха, че предложението е напълно сериозно. Компанията е на пазара едва от няколко години, но е успяла да се наложи с иновативен и нестандартен маркетинг, обясни управителят Теодор Боев.

Всяка вечер експерт-оценителят ще спи на различен матрак, който ще бъде доставен в дома му през деня. Неговата задача е да даде изчерпателна информация за характеристиките на продукта и за качеството на съня, което той осигурява.

Видеопрезентацията може да бъде заснета с обикновен смартфон. Клипчетата ще станат част от електронния паспорт на всеки матрак в сайта на търговеца.

Избраният за позицията ще премине едноседмично обучение, по време на което ще получи подробна информация за матраците, за да се превърне в професионален оценител.

„Идеята е този човек да даде обективно, но и професионално мнение кой модел е добър и кой не чак толкова“, обясни Теодор Боев.

Единственият недостатък на това предложение е, че работата не е постоянна, а само за два месеца. В компанията са изчислили, че толкова време ще бъде необходимо за оценка на всичките им продукти.
„Работата наистина не е тежка – иска се да спиш, но все пак е необходимо творческо мислене и умение за свободно боравене с речта“, обясни Боев и призна, че идеята е взаимствана от популярен сайт за резервации, които преди време предложил щедро възнаграждение за сходна позиция – експерт, оценящ качеството на услугите, като прекарва по една нощ в хотели по целия свят.

„Направихме проверка и се уверихме, че никоя компания у нас няма подобна позиция. Като специалисти в бранша смятаме, че това, което хората търсят, е независимо мнение, а не просто реклама“, коментира управителят.

Разбираемо интересът към позицията е висок, само за първите 24 часа от обявяването й са се записали близо 30 кандидати, но от фирмата очакват броят им да нарасне, тъй като едно от изискванията за кандидатстване е подготовка на промоционално видео, което все пак отнема време.

 

Професии-мечта

Професионалист по прегръдките

Работата им се състои в това да прегръщат клиентите си, което обикновено се случва в специално подготвени за целта студия. Да не се бърка с древната професия – прегръщачът е по-скоро психотерапевт. Освен прегръдките той може да разговаря с клиента, да обядва с него, да поиграе шах, стига сеансът да остане в границите на платоничното. В САЩ услугата струва около 1 долар на минута.

Дубльор

09-kareТе заместват актьорите в просеца по настройване на камерите и осветлението преди снимките. Изискването е единствено да имат сходни физически характеристики с титуляра. Работата им спестява на кинозвездите досадното време на предварителна подготовка. В Холивуд тези професионалисти изкарват средно по 33 000 долара на година.

Дъвколог

Пробват и оценяват новите продукти, които производителите на дъвки предлагат. Те играят решаваща роля при разработването на нови вкусове. Дъвколозите трябва да могат да различат над 70 съставки в дъвката. Получават между 37 и 107 хиляди долара годишно.

Личен експерт по шопинг

Всеки уважаващ себе си бизнесмен или звезда на Запад има такъв експерт, който отговаря за това гардеробът му да е снадбен с последните модни тенднции. Услугата струва от 30 до 300 хиляди долара на година в зависимост от компетентността на специалиста по шопинг.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Това е, прекрасно предложение за работа и много добро решение за избор на най добрия матрак , да го избереш , да е, удобен , практичен , а това може да стане, като око да види, ръка да пипне!! Бих кандидаствала , за тази работа, но не знам как, посочете ми ще ви бъда полезна, защото съм с дископатия, ошипяване , ишиас , лумбаго, човек , когато има проблеми, тогава, може , да избере най подходящия матрак! благодаря ви! трябват ви хора , които , наистина да представят най добрата реклама за матрак, а той , трябва , да е удобен , противоалергичен , да се наспиш, тялото да се отпусне , спокойно , а не да се въртиш цяла нощ! на добър час!!

    1. Желая да кандидатствам ,тъй като имам артроза и остеоропороза и съм си купила скъп
      матрак,но може да има и по-хубави.Хората не са компетентни когато им трябва

  2. Може ли да се кандидатирам?От скоро не работя поради билки в гръбнака.Благодаря и хубав ден!

  3. Аз съм на 70 години, семеен, в идеално здравословно състояние. През дългия си живот, макар и по неволя, съм спал на различни видове матраци и знам какво е значението им за сънят и кондицията следващият ден. Радвам се, че има хора, заели се да изследват нещо толкова важно – матрака и влиянието му върху нас.

  4. ПОСОЧЕТЕ , ФОРМУЛЯРА ЗА КАНДИДАТСВАНЕ, А НЕ САМО ДА ПОДЛЪГВАТЕ ХОРАТА!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.