2000 декара горяха в област Монтана

dav

Близо 20 пожара бушуваха само за едно денонощие в област Монтана и превърнаха региона в огромно огнище. Пламналите стихии изпепелиха над 2000 дка треви и храсти и няколко стопански постройки. За щастие в огнените бедствия няма пострадали хора, но само преди дни жена загуби живота си в оставен без надзор огън в монтански квартал, а друга едва бе спасена, напомниха от полицията.

На 1 април екипите пожарникари и спасители от Монтана са се отзовали на 21 сигнала за огнени инциденти. 1000 дка са горели край село Киселево, 600 дка - край Дългоделци, 130 дка - край Смоляновци. Оставени без надзор огньове са унищожили стопански постройки край Лехчево и Орсоя, но униформените спасили близките сгради. Огън превърнал в огромна факла и голямо дърво във вършечкото село Черкаски, но пожарникарите опазили съседната постройка.

„Заради пламтящите треви и храсти на места в региона пътищата изглеждаха като в огнена обсада!”, сигнализираха шофьори, заснели кошмарните гледки. Противопожарната служба още от края на зимата предупреждава за опасността от разрастването на оставени без надзор огньове и дава препоръки за предотвратяване на огнени бедствия, но палежите на боклуци и треви не спират.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България