2000 лева гаранция за пожарникар, превозвал бежанци

Граничните полицаи спрели за проверка на случаен принцип таксито на пожарникаря.

Повдигнато обвинение

Служителят на МВР карал такси

Районна прокуратура-Сливница повдигна обвинение на пожарникар, който бил заловен да превозва трима мигранти от Афганистан.

51-годишният К. М. бил засечен от гранични полицаи на пътя за Калотина, близо до Драгоман. Униформените спрели за проверка таксиметров автомобил и установили, че в него се возят трима чужденци. Проверка показала, че те са афганистанци. Таксиметровият автомобил по документи се водел собственост на роднина на пожарникаря, каза административният ръководител на Районна прокуратура-Сливница Пламен Петков. По първоначална информация тримата чужденци заплатили по 100 лева на служителя на МВР, за да бъдат откарани до границата. В момента се разследва дали пожарникарят е действал сам или има и други хора, които са му помагали.

С постановление на наблюдаващия прокурор на К. М. е определена мярка за неотклонение “парична гаранция” от 2000 лв. Взето е предвид, че обвиняемият е с чисто минало и с установен адрес. За престъплението, за което е привлечен към отговорност пожарникарят, законът предвижда наказание от 1 до 6 години затвор и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право