2000 ученици на дигитални изпити

Снимка: Чавдар Карапачов
В три столични училища и гимназия в Пловдив вече пробваха дигитални изпити.

Пробни тестове по различни предмети

2000 ученици от 20 училища в страната ще тестват как се правят дигитални изпити.

Това е следващата крачка, която ще се направи у нас по силата на меморандума, който МОН подписа с Google.
През февруари гимназисти от четири школа у нас се явиха на първите пробни дигитални матури. Те решаваха тестове и отговаряха на отворени въпроси на компютър чрез иновативния софтуер за изпитване ChromEx.

Отзивите на учители и ученици са събрани в доклад от Центъра за творческо обучение, партньор на Google и основен двигател за внедряването на иновативния софтуер у нас.

“Обратната връзка от тези изпити е по-скоро позитивна, учениците са впечатлени, че няма възможност за преписване. Следващата крачка е 2000 деца от 20 училища да бъдат изпитани по този начин. До края на април ще знаем кои са тези 20 училища и ще започнем да работим с тях. През май и юни може да се направят изпити по различни предмети и за различни класове”, съобщи пред “Труд” Станислав Христов, експерт “Бизнес развитие” в Център за творческо обучение.

Дали контролните, класните и матурите ще започнат да се провеждат по този начин у нас, думата има просветното министерство. А в момента текат последни дни, в които училищата могат заявят компютри, които МОН да им поръча.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование