2020 г. е крайният срок за премахването на виетнамските общежития

До 2020 г. всички сгради, част от така наречените виетнамски общежития трябва да бъдат разрушени. Това заяви районният кмет на квартал Красна поляна Иван Чакъров пред БНТ. По думите му, хората имат основателни причини да протестират срещу комплекса, тъй като той е сред основните замърсители на въздуха.

"След много срещи и комисии, сме поели ангажимент заедно със Столичната община, поетапно да решим този проблем, който наистина е много сериозен и от много години. Съборихме както знаете вече три от блоковете. Предстои тази година през лятото да махнем и 12-ти блок, който е най-близо до "Рижки проход" и до блоковете на хората, така че каквото сме обещали ще се опитаме да го изпълним.", обясни Чакъров.

БНТ: Каква ще бъде съдбата на тези терени, които след събарянето на тези останали 9 блока, ще останат празни?

Терените, които ще останат празни след събарянето на останалите 9 блока са предназначени за жилищно строителство, заяви кметът на квартал Красна поляна.

По думите му те може би ще бъдат продадени. "Има интерес от инвеститори, например има интерес от един от инвеститорите за голям супермаркет, зависи от инвеститорския интерес. Разбира се няма да строим жилища за социално слаби, за да не ни обвинят, че премахваме едни такива жилища, за да създадем едно такова друго гето."

"Ние обещаваме 12-ти блок да бъде съборен. До 2020-та година обещаваме да бъде категорично разрешен проблемът с виетнамските общежития, но пак казвам, много зависи и от намирането на подходящи терени и обособяването на такива жилища, където редовните наематели да бъдат настанени.", каза още Иван Чакъров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България